filmfrossa 100

Ingeborg Holm   visas med levande pianomusik

Lördag 8 februari kl 16.40

Fri entré

Stumfilm med live pianist

Ålder: Barntillåten
Tid: 1 tim 30 min

Skådespelare: Hilda Borgström, Aron Lindgren, Georg Grönroos, Eric Lindholm, Willian Larsson, Richard Lund
Regissör: Victor Sjöström
Live-pianist: Edward von Past

Ingeborg Holm är en svensk stumfilm i fem akter från 1913 i regi av Victor Sjöström, med Hilda Borgström i titelrollen. Filmen baserades på Nils Kroks pjäs med samma namn från 1906, och handlar om Ingeborg Holm, som efter makens död misslyckas med att försörja sina barn. Barnen tas ifrån henne och hon hamnar på "dårhuset". Folk blev så upprörda av filmen att det blev en ändring av den dåvarande fattigvårdslagstiftningen. Filmvetaren och stumfilmspianisten Edward von Past inleder med att berätta om stumfilmstiden och spelar sedan till filmen.

Just Mercy utgår pga tekniska problem med filmen och ersätts av Bombshell - När tystnaden bryts

Söndag 16 februari kl 19.00

Pris 80 kr

Drama

Ålder: 15 år
Tid: 2 tim 15 min


Skådespelare: Brie Larson, Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Rob Morgan, Tim Blake Nelson, Rafe Spall, O'Shea Jackson Jr., Karan Kendrick
Regissör: Destin Daniel Cretton

I den episka och tankeväckande filmen JUST MERCY får vi följa den unge advokaten Bryan Stevenson (Jordan) och hans historiska kamp för rättvisa. Efter att han tagit examen från Harvard har Stevenson en rad välbetalda jobb att välja på. Istället åker han till Alabama för att försvara felaktigt dömda människor, och människor som inte haft råd med ordentligt juridiskt försvar, med stöd av den lokala advokaten Eva Ansley (Larson). Ett av hans första, och mest uppseendeväckande fall är Walter McMillians (Foxx), som 1987 dömdes till döden för ett uppmärksammat mord på en 18-årig flicka trots övertygande bevis på hans oskuld. Det enda vittnesmålet mot McMillian kom från en kriminell - som dessutom haft anledning att ljuga i rätten. De följande åren blir Bryan indragen i en labyrint av juridiskt och politiskt manövrerande och öppen rasism när han kämpar för Walter och andra liknande fall. Han har varken oddsen eller systemet på sin sida.

filmfrossa 100

En del av mitt hjärta

Söndag 9 februari kl 19.15

Pris 80 kr eller Filmpass

Komedi, Romantik, Musikal

Åldersgräns: 7 år
Tid: 2 tim

Skådelspelare: Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Pernilla August, Johan Rheborg, Marie Richardson, Eric Ericson, Johan Ulveson, Ola Normelli
Regissör: Edward af Sillén

35-åriga Isabella är en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till sin barndoms småstad för att fira sin pappas sextioårsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Isabellas självförtroende kommer av sig när hon inser att Simon, hennes stora tonårsförälskelse, ska gifta sig med Isabellas barndomskompis Molly och att hon inte ens är bjuden på bröllopet. Isabella är van vid att få som hon vill och det stör henne att se Simon lycklig tillsammans med någon annan. En del av Isabellas hjärta kommer alltid att slå för Simon.

Just Mercy utgår pga tekniska problem med filmen och ersätts av

Bombshell - När tystnaden bryts

Söndag 16 februari kl 19.00

Pris 80 kr

 

Drama

Ålder: 11 år
Längd: 1 tim 50 min

Skådespelare: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow, Alice Eve, Kate McKinnon, Stephen Root, Allison Janney, Nazanin Boniadi, Connie Britton, Malcolm McDowell
Regissör: Jay Roach

Om en grupp kvinnliga medarbetare på Fox News som bestämmer sig för att bekämpa den sexistiska manskulturen, vilket leder till mediemogulen Roger Ailes avgång.

 

 

filmfrossa 100

Western Stars

Söndag 9 februari kl 17:40  

Pris: 80 kr eller Filmpass

Musik, konsert
Ålder: Barntillåten
Tid:  1 tim 25 min


Regissör: Bruce Springsteen, Thom Zimny

"Western Stars" är den storslagna filmversionen av Bruce Springsteens globalt framgångsrika album med samma namn. Springsteens mångåriga medarbetare Thom Zimny har regisserat filmen tillsammans med Springsteen själv, vilket gör detta till ”Bossens” regidebut. Filmen "Western Stars" erbjuder fans över världen en möjlighet att se och höra Bruce Springsteen framföra albumets samtliga 13 låtar, uppbackad av ett band och en orkester, under det katedrallika taket i Springsteens nästan 100 år gamla lada i Colts Neck, New Jersey.
"Western Stars" är skrivet och framfört av Bruce Springsteen med Patti Scialfa som speciell gäst.