Domaren
Söndag 16 september kl 19.00
Biljettpris 80 kr

 

Drama
Från: 7 år
Tid: 1 tim 45 min

Skådespelare: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead, Ben Chaplin, Rupert Vansittart
Regissör: Richard Eyre

Oscarbelönade Emma Thompson spelar hovrättsdomaren Fiona, som försöker rädda livet på den svårt sjuke sjuttonåringen Adam (Fionn Whitehead från Dunkirk). Hans föräldrar vägrar honom en livsviktig blodtransfusion på grund av sin religiösa övertygelse. Lagen ger Fiona rätt att gå mot deras vilja, men vad vill Adam själv? Mötet dem emellan kommer att förändra bådas liv, och kanske ser hon i Adam det barn hon aldrig fått. Samtidigt måste Fiona kämpa för sitt äktenskap med Jack (Stanley Tucci) som trots att han älskar henne vill ha en affär med en annan kvinna, eftersom passionen i deras relation numera saknas. Domaren är baserad på Ian McEwans bok med samma titel.

Smallfoot

Söndag  14 oktober kl 15.00 (sv tal)
Biljettpris 60 kr

Animerat, Äventyr, familj

Ålder: barntillåten
Tid: 1 tim 35 min

Regi: Karey Kirkpatrick, Jason Reisig

Nu vänds den legendariska myten om Bigfoot upp-och-ner när den unga och energiska Yetin plötsligt hittar något som han inte trodde existerade, en människa! Nyheten kring denna "smallfoot" ger honom berömmelse och kanske finns det nu en chans att få flickan i hans drömmar. Men samtidigt skapar nyheten kaos i det lilla Yeti-samhället över vad mer som kan tänkas gömma sig där ute i den stora vida världen, bortom deras egna lilla snötäckta by. Smallfoot är berättelsen om vänskap, mod och lyckan över att upptäcka nya ting! Det här blir yeti-kul!

Unga Astrid

Söndag  23 september kl 19.00
Söndag  7 oktober kl 15.00

Biljettpris 80 kr

 

Biografi, Drama

Ålder: 7 år
Tid: 2 tim


Skådespelare: Alba August, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Trine Dyrholm, Björn Gustafsson
Regissör: Pernille Fischer Christensen

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. Unga Astrid är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv.

Book club

Söndag 14 oktober kl 19.00

Biljettpris 80 kr

 

Komedi
Ålder: Barntillåten
Tid: 1 tim 45 min

Skådespelare: Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Andy Garcia, Don Johnson, Alicia Silverstone, Craig T. Nelson, Richard Dreyfuss
Regissör: Bill Holderman

Diane (Diane Keaton) är nybliven änka efter 40 års äktenskap. Vivian (Jane Fonda) njuter av män utan att ha några tankar på vidare relation. Sharon (Candice Bergen) försöker fortfarande komma över en skilsmässa sedan ett årtionde. Carols (Mary Steenburgen) äktenskap går på tomgång efter 35 år. Denna hysteriska film handlar om fyra kvinnor i en livslång vänskap vars liv vänds upp och ner när deras bokklubb bestämmer sig för att läsa "Femtio nyanserna av grått". Från att upptäcka ny romantik till att återuppliva gamla flammor, inspirerar de varandra för att göra nästa kapitel i sina liv till det bästa kapitlet.

Peppermint

Söndag 7 oktober kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Action, Thriller

Från: 15 år
Längd: 1 tim 40 min

Skådespelare: Jennifer Garner, Michael Mosley, John Gallagher Jr.
Regissör:  Pierre Morel

Peppermint är en action-thriller om den unga mamman Riely North (Jennifer Garner) som vaknar upp efter en tid i koma efter det att hon själv och hennes man och barn blivit beskjutna utanför ett nöjesfält. Hennes man och dotter mördades brutalt i attacken. När rättssystemet misslyckas i att sätta dit de som dödade Rileys familj bestämmer hon sig för att ta saken i egna händer. Hon drar sig tillbaka i flera år, starkt driven av en hämndlystnad och en vilja att skipa rättvisa, tränar hon hårt och börjar smida planen för att få fast mördarna. När hon skrider till verket arbetar hon metodiskt och effektivt och ligger alltid steget för såväl LAPD, FBI och de kriminella gängen, tills hon till slut skipar sin egen rättvisa mot de som dödade hennes familj.

Benny Andersson & Orsa Spelemän 30 år

Lördag 13 oktober kl 14:00  

Biljettpris 80 kr (inkl kaffe med dopp)

Musikdokumentär
Ålder: Barntillåten
tid: 50 min


 

Dokumentär av Anders Hanser där vi får följa Orsa Spelmän och Benny Andersson från den första repetitionen i Hansers sommarstuga 1987 till inspelningen av TV-programmet ”Moreus med mera” 2017.

 

Efter filmen serveras kaffe med dopp och Danslaget Alvargrimman uppträder till levande musik.