Phantom Thread

Söndag 11 mars kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama
Åldersgräns: Barntillåten
Längd: 2 tim 10 min
Skådespelare: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Camilla Rutherford, Vicky Krieps, Jane Perry
Regissör: Paul Thomas Anderson

PHANTOM THREAD utspelar sig i 1950-talets London, där den berömde klänningsmakaren Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) och hans syster Cyril (Lesley Manville) befinner sig i den brittiska modescenens centrum. De klär kungligheter, filmstjärnor, arvtagerskor och andra socitetslejon med exklusiva och distinkta plagg från The House of Woodcock. Kvinnorna passerar i snabb revy i Woodcocks liv, något som stillar den övertygade ungkarlens behov av både inspiration och sällskap. Men en dag möter han den unga och viljestarka Alma (Vicky Krieps) som snabbt blir både en inspirationskälla och älskarinna. Sakta men säkert börjar kärleken skapa revor i hans tidigare så välskräddade tillvaro.

 

 

Agatha granndetektiven

Söndag  25 mars kl 15.00

Biljettpris 60 kr

 

Animerat,  Familjl

Ålder: Barmtillåten
Tid: 1 tim 15 min


Svenska röster: Vanna Rosenberg, Olle Sarri, Leif Andreé
Regissör: Karla von Bengtson

Tioåriga Agatha-Christine, A-C, gillar att vara ensam och älskar mysterier och deckarhistorier. Hon har nyss flyttat in i ett nytt hus och i ett källarförråd inreder hon en detektivbyrå. Det första fallet verkar vara enkelt, men det utvecklar sig till en mycket komplicerad historia. Huvudmisstänkt är en jämnårig kille som A-C stöter ihop med i närbutiken på hörnet.

The Florida project

Söndag 22 april kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama

Ålder: 11 år
Tid: 1 tim 55 min


Skådespelare: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Christopher Rivera
Regissör: Saen Baker

Sexåriga Moonee bor med sin unga ensamstående mamma Halley på ett ruffigt Florida-motell. De har alltid ont om pengar, men Moonees värld är ändå en underbar plats där bara fantasin sätter gränserna för lek och bus. Den till synes bistre motellskötaren Bobby ömmar under ytan för infallsrika Moonee och hennes små kompisar, som ständigt skapar huvudvärk för sin omgivning. Bobby spelas av Willem Dafoe som var Oscarsnominerad för sin insats.

Grottmannen Dug

Söndag 1 april kl 15.00

Biljettpris 60 kr

Äventyr, Komedi, Animerat, Familj

Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 30 min


Svenska röster: Daniel Norberg, Happy Jankell, Oscar Zia
Regissör: Nick Park

I en tid när dinosaurier och förhistoriska varelser strövar omkring på jorden möter vi Dug, en modig grottman som tillsammans med sin vän Hognob förenar sin stam mot den mäktiga Lord Nooth och hans bronsålderstad för att rädda deras hem. Skaparna bakom Fåret Shaun, Wallace & Gromit, och Flykten från hönsgården är tillbaka med ett nytt animerat äventyr för hela familjen.

En sista semester

Söndag 15 april kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama

Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 50 min


Skådespelare: Helen Mirren, Donald Sutherland, Janel Moloney, Christian Mckay, Dana Ivey
Regissör: Paolo Virzì

Robinas är ett äldre par som levt ett långt lyckligt liv tillsammans. Åldern börjar dock ta ut sin rätt och de bestämmer sig för att ge sig iväg på en road trip i sin gamla husbil genom hela USA innan det är för sent. De söker efter de bortglömda, övergivna vägarna från Route 66 och deras slutdestination är Hemingways hus. Ella (Helen Mirren) är den drivande i förhållandet, mest för att John (Donald Sutherland) lider av Alzheimers och ibland får för sig att göra de mest tokiga saker. Ella har sina egna demoner. Detta är en varm, kärleksfull och humoristisk berättelse om livet.

Maria Magdalena

Söndag 1 april kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama

Ålder: ej fastställd
Tid: 2 tim


Skådespelare: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor
Regissör: Garth Davis

Maria är en ung kvinna på jakt efter ett annat sätt att leva. Begränsad av dåtidens hierarkier och könsroller, trotsar Maria sin traditionella familj för att gå med i en ny social rörelse som leds av den karismatiska Jesus från Nasaret. Hon hittar snart sin plats i rörelsen och påbörjar en resa som kommer att leda till Jerusalem. Maria Magdalena är ett autentiskt och humanistiskt porträtt av en av de mest gåtfulla och missförstådda andliga figurerna i historien.

Red sparrow

Söndag 8 april kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Thriller

Ålder: 15 år
Tid: 2 tim 20 min


Skådespelare: Jennifer Lawrence, Mary-Louise Parker, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Ciarán Hinds, Jeremy Irons, Joely Richardson
Regissör: Francis Lawrence

Mot sin vilja rekryteras Dominika Egorova till att bli en “sparv”, en tränad förförerska i tjänst i den ryska säkerhetstjänsten. Hon tvingas lära sig att använda sin kropp som ett vapen, men måste kämpa för att upprätthålla sin självkänsla under den extremt icke-humana träningsprocessen. Dominika blir en av säkerhetstjänstens mest värdefulla tillgångar och hennes första mål är Nate Nash, en CIA-agent som är ansvarig för USAs kontraspionage mot Ryssland. Det uppstår en oväntad attraktion mellan de två unga agenterna, och som kan komma att hota både deras egna karriärer samt de bägge ländernas säkerhet.

Ready Player One

Fredag  30 mars kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Action, Sci-Fi

Ålder: ej fastställd
Tid: ej fastställd


Skådespelare: Hannah John-Kamen, Mark Rylance, T.J. Miller
Regissör: Steven Spielberg

Året är 2045 och världen befinner sig på randen till kaotisk kollaps. Människor har sökt trygghet i en virtuell verklighet - universumet OASIS som har skapats av den briljante och excentriske James Halliday. När Halliday dör, testamenterar han sin enorma förmögenhet till den som hittar den digitala ledtråd han gömt någonstans i det gigantiska OASIS. Det blir en tävling som engagerar en hel värld. När den unga hjälten Wade Watts bestämmer sig för att delta i tävlingen kastas han in i en fartfylld och svindlande skattjakt genom ett fantastiskt universum fyllt av mysterier och faror. Från trefaldigt Oscarbelönade Steven Spielberg kommer det fullspäckade actionäventyret Ready Player One baserad på bästsäljande boken med samma namn.

Som en dans

Söndag 29 april kl 19.00

Pris 80 kr

Komedi, drama, romantik

Åldersgräns: Barntillåten
Tid: 1 tim 50 min

Skådespelare: Timothy Spall, Joanna Lumley, Imelda Staunton, David Hayman
Regissör: Richard Loncrain

När Sandra, som befunnit sig i ett förmöget äktenskap i 40 år, upptäcker att hennes make har en affär med bästa väninnan flyttar hon in hos sin bohemiska syster i London. Sandra följer motvilligt med systern på en danskurs där hon steg för steg hittar tillbaka till sig själv och vågar öppna upp för en ny romans.

Death of Stalin

Söndag  25 mars kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Komedi, drama

Ålder: 15 år
Tid: 1 tim 45 min


Skådespelare: Andrea Riseborough, Olga Kurylenko, Jeffrey Tambor, Michael Palin, Jason Isaacs, Steve Buscemi, Rupert Friend
Regissör: Armando Iannucci

När Stalin plötsligt faller död ned utbryter kalabalik, men snart börjar maktkampen på allvar mellan Beria, Chrustjev och General Zhukov. Humorstjärnor som Steve Buscemi (Boardwalk Empire, Fargo), Michael Palin (Monty Python), Olga Kurylenko (Quantum of Solace) och Andrea Riseborough (Birdman) gör i en hutlös fars allt för att ta platsen som hans efterträdare, i Armando Iannuccis (Veep, The Thick of It) bitska och hyllade humoresk. Vem ska trumfa sina kombattanter och nå maktens glans?

Den otroliga historien om det jättestora päronet

Söndag 8 april kl. 15.00

Biljettpris: 60 kr

Animerat, Äventyr, Familj
Ålder: ej fastställd
Längd: 1 tim 20 min

Regissör: Jørgen Lerdam, Amalie Næsby Fick, Philip Einstein Lipski

Den lilla elefanten Sebastian och katten Mitcho bor i Solby – en trevlig liten kuststad där allt andas frid och lycka. Tills den dag då borgmästare J.B. plötsligt försvinner. En dag på en fisketur hittar vännerna en flaskpost från J.B. där han berättar att han är strandad på Den Mystiska Ön. I flaskan ligger också ett litet frö som de snabbt planterar. Fröet blir till ett jättestort päron, som de gör om till en båt och ger sig ut på en äventyrlig färd mot ön… Alla talar svenska i detta spännande och roliga äventyr som bygger på Jakob Martin Strids storsäljande bok.

 

Tårtgeneralen

Söndag 18 mars kl 19.00

Biljettpris 80 kr

 
Biografi, komedi

Ålder: barntillåten
Tid: 1 tim 40 min
Skådespelare: Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Tomas Von Brömssen
Regissör: Filip Hammar, Fredrik Wikingsson

I mitten av 80-talet utser Jan Guillou Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig den något försupne mångsysslaren Hasse P för att motbevisa Stockholmsjävlarna. Hans idé är lika långsökt som den kanske är genial. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och därmed få in Köping (och sig själv) i Guinness Rekordbok. Men vägen till rekordet blir inte så spikrak som han tänkt sig. ”Tårtgeneralen” är en varm, rolig men också lite vemodig berättelse, baserad på verkliga händelser.