No Time To Die      

Fredag 3 april kl 19.00    PREMIÄR!

Biljettpris 80 kr

Action, thriller, äventyr
Åldersgräns: ej fastställd
Längd: ej fastställd


Skådespelare: Daniel Craig, Ana de Armas, Léa Seydoux, Rami Malek, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, David Dencik
Regissör: Cary Joji Fukunaga

I No Time To Die har Bond lämnat sin tjänst och njuter av ett lugnt liv på Jamaica. Det blir dock kortvarigt när hans gamla vän Felix Leiter från CIA dyker upp och ber om hjälp. Uppdraget att rädda en kidnappad forskare visar sig bli mer förrädiskt än väntat.

 

Ella Bella Bingo

Söndag 5 april kl 15.00

Biljettpris 60 kr

Animerat, familj, barn


Åldersgräns: Barntillåten
Längd: 1 tim 20 min


Svenska röster:  Benthe Börjesson Liebert Adil Backman Hannes Duberg, Jesper Adefelt, Johan Hedenberg, Magnus Rongedal, Ayla Kabaca, Selma Backman, Edit Ljungqvist
Regissör: Atle Solberg Blakseth, Frank Mosvold

Nu har den populära tecknade serien blivit biofilm! Fantasifulla, påhittiga Ella Bella, som alltid har något kul på gång, bor i Soltoppen-höghusen med sin pappa. Bland vännerna finns bästisen Henrik, farbror Johansson och hans nyfikna höns, äventyrliga tant Gunhild, tvillingarna Lisa och Lotta och den fjärtande hunden Daisy. Ella Bella och Henrik leker alltid ihop, och när han berättar att han aldrig varit på cirkus bestämmer hon sig för att sätta ihop en tillsammans med honom och alla vännerna. Men så flyttar den coole storstadskillen Johnny in i grannhuset. Han har världens häftigaste cykel och Henrik blir imponerad. Ella Bella blir rädd att förlora sin bästa vän och försöker få honom att välja mellan henne och Johnny. När Henrik förstår det rymmer han hemifrån. För att hitta honom tar Ella Bella hjälp av sin uppfinningsrikedom, och sina vänner bland människor och djur! Johnny vill också hjälpa till, och kanske är han inte alls är så cool som han verkar?
På vägen lär sig barnen att vänskap blir ännu större när den delas.

 

Paw Patrol: Redo, Rejsa, Rädda (sv tal)

Fredag 21 februari kl 14.00

Biljettpris: 60 kr

 

Barn

Ålder: Barntillåten
Tid: 1 tim 10 min

Regissör: Charles E. Bastien

 

Paw Patrol är den populära animerade tv-serien som nu visas på bio. En pojke vid namn Ryder leder de 6 modiga valparna Chase, Marshall, Rocky, Rubble, Skye och Zuma. När trubbel inträffar så är Tass Patrullen där för att hjälpa till. Perfekt för de minsta biobesökarna! Alla Paw Patrol-valparna är mycket glada när en biltävling med The Whoosh kommer till Adventure Bay. Valparna hejar på The Whoosh, men borgmästare Humdingers kusin, den fuskande Cheetah har andra planer. Fast besluten att vinna pokalen tar Cheetah till alla slags smutsiga knep för att se till att hon vinner loppet.

Ready, Race, Rescue innehåller en film och ett avsnitt av Paw Patrol som inte har visats på tv-tidigare.

Mulan

Tisdag 14 april kl 19.00

Pris: 80 kr

Drama, Action, Äventyr

Ålder: ej fastställd
Längd: ej fastställd

Skådespelare: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, med Gong Li, Jet Li
Regissör: Niki Caro


När Kinas kejsare skickar ut en order att en man från varje familj måste tjänstgöra i den kejserliga armén för att bekämpa ett anfall som hotar Kina, tar Hua Mulan, den äldsta dottern till en stor krigare, sin åldrande fars plats. Utklädd till man under namnet Hua Jun blir hon prövad till det yttersta. Det är en episk resa som kommer förvandla Mulan till en av de största kinesiska krigarna någonsin och ge henne en hel nations respekt... och en fars stolthet.

filmfrossa 100

Ingeborg Holm   visas med levande pianomusik

Lördag 8 februari kl 16.40

Fri entré

Stumfilm med live pianist

Ålder: Barntillåten
Tid: 1 tim 30 min

Skådespelare: Hilda Borgström, Aron Lindgren, Georg Grönroos, Eric Lindholm, Willian Larsson, Richard Lund
Regissör: Victor Sjöström
Live-pianist: Edward von Past

Ingeborg Holm är en svensk stumfilm i fem akter från 1913 i regi av Victor Sjöström, med Hilda Borgström i titelrollen. Filmen baserades på Nils Kroks pjäs med samma namn från 1906, och handlar om Ingeborg Holm, som efter makens död misslyckas med att försörja sina barn. Barnen tas ifrån henne och hon hamnar på "dårhuset". Folk blev så upprörda av filmen att det blev en ändring av den dåvarande fattigvårdslagstiftningen. Filmvetaren och stumfilmspianisten Edward von Past inleder med att berätta om stumfilmstiden och spelar sedan till filmen.

The Gentlemen

Söndag 15 mars kl 19.00  

Biljettpris 80 kr

Action, Komedi

Ålder: 15 år

Tid: 1 tim 55 min

Skådespelare: Matthew McConaughey, Colin Farrell, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan
Regissör: Guy Ritchie

Amerikanen Mickey Pearson har skapat ett mycket lönsamt marijuanaimperium i London. När ryktet sprids att Pearson vill sälja sin lukrativa verksamhet till högstbjudande sparkar det igång intriger, planer, mutor och utpressning. Guy Ritchie, mannen bakom succéerna Snatch, Sherlock Holmes och Lock, Stock and Two Smoking Barrels, har regisserat denna stjärnspäckade, sofistikerade actionkomedi.

Breaking Surface

Söndag 8 mars kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Action, Drama

Ålder: 15 år
Tid: 1 tim 20 min


Skådespelare: Moa Gammel, Madeleine Martin

Regissör: Joachim Hedén

De svensk/norska halvsystrarna Tuva och Ida ger sig ut för att göra sitt traditionsenliga vinterdyk i Nordnorge, men då händer det som inte får hända. Ett stenras får Tuva att fastna 30 meter under vattenytan och begraver all deras utrustning. Allt är borta och systrarna är avskurna från omvärlden. I en kamp för att rädda sin syster pressas Ida till det yttersta och när allt tycks förlorat är det mer som står på spel än bara överlevnad.

Just Mercy utgår pga tekniska problem med filmen och ersätts av Bombshell - När tystnaden bryts

Söndag 16 februari kl 19.00

Pris 80 kr

Drama

Ålder: 15 år
Tid: 2 tim 15 min


Skådespelare: Brie Larson, Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Rob Morgan, Tim Blake Nelson, Rafe Spall, O'Shea Jackson Jr., Karan Kendrick
Regissör: Destin Daniel Cretton

I den episka och tankeväckande filmen JUST MERCY får vi följa den unge advokaten Bryan Stevenson (Jordan) och hans historiska kamp för rättvisa. Efter att han tagit examen från Harvard har Stevenson en rad välbetalda jobb att välja på. Istället åker han till Alabama för att försvara felaktigt dömda människor, och människor som inte haft råd med ordentligt juridiskt försvar, med stöd av den lokala advokaten Eva Ansley (Larson). Ett av hans första, och mest uppseendeväckande fall är Walter McMillians (Foxx), som 1987 dömdes till döden för ett uppmärksammat mord på en 18-årig flicka trots övertygande bevis på hans oskuld. Det enda vittnesmålet mot McMillian kom från en kriminell - som dessutom haft anledning att ljuga i rätten. De följande åren blir Bryan indragen i en labyrint av juridiskt och politiskt manövrerande och öppen rasism när han kämpar för Walter och andra liknande fall. Han har varken oddsen eller systemet på sin sida.

Peanut Butter Falcon

Söndag 5 april kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama, Komedi, Äventyr

Ålder: 11 år
Tid: 1 tim 25 min

Skådespelare: Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church, Bruce Dern, John Hawkes
Regissör: Tyler Nilson, Michael Schwartz

Från producenterna bakom Little Miss Sunshine kommer en modern äventyrshistoria i Mark Twain-anda. THE PEANUT BUTTER FALCON är historien om Zak (Zack Gottsagen), en ung man med Downs syndrom, som rymmer från ett sjukhem för att följa sin dröm och träna på den professionella wrestling-skolan med sin stora idol, The Salt Water Redneck (Thomas Haden Church). Efter ett udda händelseförlopp träffar han Tyler (Shia LaBeouf), en småkriminell på flykt, som blir Zaks osannolika tränare och allierade. Tillsammans upplever de livet, dricker whisky, fångar fisk och Zak lär sig både att simma och skjuta gevär. När Eleanor (Dakota Johnson), en snäll sköterska som anklagas för Zaks rymning, hittar dem övertygar de henne att följa med på deras resa.

Trolls 2 - Världsturnén      (svenskt tal)

Torsdag 16 april kl 15.00

Biljettpris 60 kr

Animerad, Familj

Ålder: ej fastställd
Tid: ej fastställd

Regissör: Walt Dohm

Poppy och Kvist ger sig ut på ett äventyr som kommer att föra dem långt bortom den verklighet de förut känt till. Under resans gång kommer de att upptäcka att de tillhör bara ett av de sex olika sorters trollfolk som bor utspridda över sex olika länder och som är hängivna sex olika sorters musik: Funk, Country, Techno, Klassiskt, Pop och Rock. Deras värld kommer att bli väldigt mycket större, och väldigt mycket högljuddare, än förut. En medlem av hårdrockens kungafamilj, drottning Barb, vill, med hjälp av sin far kung Thrash, förgöra alla andra sorters musik så att hårdrocken ensam kan regera. Världens öde står på spel och Poppy, Kvist, Biggie, Chenille, Satin, Cooper och Guy Diamond ger sig iväg så att de tillsammans kan hindra Barb från att ta över hela scenen.

Queen & Slim

Söndag 29 mars kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama

Ålder: 15 år
Tid: 2 tim 10 min

Skådespelare: Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Bokeem Woodbine, Chloë Sevigny, Indya Moore
Regissör: Melina Matsoukas

På en misslyckad första dejt tillsammans i Ohio blir en svart man och en svart kvinna stoppade för en mindre trafikförseelse. Situationen eskalerar med både plötsliga och tragiska resultat när mannen dödar en polis i självförsvar. Skräckslagna tvingas mannen, en butiksanställd, och kvinnan, en brottmålsadvokat, att fly för sina liv. Men incidenten fångas på video och går viralt, och paret blir omedvetet en symbol för både trauma, skräck, sorg och smärta för människor över hela landet. Under flykten börjar de hitta sig själva i varandra, och de svåraste, mest desperata omständigheterna kommer att leda till en djup och stark kärlek som blottar deras mänsklighet och formar resten av deras liv.

LasseMaja - Tågrånarens hemlighet

Fredag 21 februari kl 15.30

Biljettpris 60 kr

Barn, familj

Ålder: Barntillåten
Tid: 1 tim 25 min


Skådespelare: Nils Kendle, Polly Stjärne, Tomas Norström, Tomas von Brömssen, Alexej Manvelov, Anna Bjelkerud, Lia Boysen, Ulla Skoog, David Wiberg, Peter Viitanen
Regissör: Moa Gammel

Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott! Snart ska ett nytt kassaskåp fullt med pengar transporteras med tåget. Det finns många misstänkta och de börjar komma något på spåren. Saken är bara den att Ferdinand har rymt från fängelset och är försvunnen.

Emma

Söndag 23 februari kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama, Komedi, Romantik

Från: 7 år
Tid: 2 tim 10 min

Skådespelare: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Bill Nighy, Mia Goth, Miranda Hart, Josh O'Connor, Callum Turner, Rupert Graves, Gemma Whelan, Amber Anderson, Tanya Reynolds, Connor Swindells
Regissör: Autumn de Wilde

Jane Austens älskade komedi om att hitta sin jämlike och att förtjäna ett lyckligt slut återskapas i denna nya, läckra filmatisering av EMMA. Emma Woodhouse är en snygg, smart och rik - men rastlös - alfakvinna som saknar rivaler i sin hemstad där det inte händer så mycket. I denna sprakande satir om sociala klasser och det jobbiga med att växa upp, måste Emma navigera mellan missmatchade dejter och romantiska felsteg för att hitta kärleken som varit där hela tiden.

filmfrossa 100

En del av mitt hjärta

Söndag 9 februari kl 19.15

Pris 80 kr eller Filmpass

Komedi, Romantik, Musikal

Åldersgräns: 7 år
Tid: 2 tim

Skådelspelare: Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Pernilla August, Johan Rheborg, Marie Richardson, Eric Ericson, Johan Ulveson, Ola Normelli
Regissör: Edward af Sillén

35-åriga Isabella är en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till sin barndoms småstad för att fira sin pappas sextioårsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Isabellas självförtroende kommer av sig när hon inser att Simon, hennes stora tonårsförälskelse, ska gifta sig med Isabellas barndomskompis Molly och att hon inte ens är bjuden på bröllopet. Isabella är van vid att få som hon vill och det stör henne att se Simon lycklig tillsammans med någon annan. En del av Isabellas hjärta kommer alltid att slå för Simon.

The New Mutants

Onsdag  8 april kl 19.00    PREMIÄR!

Biljettpris 80 kr

Action, Sci-Fi, Skräck  

Ålder: 15 år
Tid: ej fastställd

Skådespelare: Charlie Heaton, Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Alice Braga, Happy Anderson
Regissör: Josh Boone


Twentieth Century Studios och Marvel Entertainment presenterar THE NEW MUTANTS, en skräckthriller som utspelar sig i ett avlägset mentalsjukhus där en grupp unga mutanter hålls inspärrade för psykiatrisk övervakning. En rad märkliga händelser gör att deras nya förmågor och vänskap sätts på prov samtidigt som de kämpar för sin överlevnad.

Pelle Kanin 2 - På rymmen     (svenskt tal)

Tisdag 14 april kl 15.00

Biljettpris 60 kr

 

          

Animerat, Familj

Från: ej fastställd
Tid: ej fastställd

Regissör: Will Gluck

I PELLE KANIN 2 - PÅ RYMMEN är det älskvärda busfröet tillbaka. Bea, Thomas och kaninerna har skapat en fungerande familj, men hur mycket Pelle än försöker kan han inte bli kvitt sitt rykte som bråkstake. Han ger sig då ut på äventyr utanför trädgårdens trygga mur och hamnar i en värld där hans busiga upptåg faktiskt uppskattas. Men när hans familj riskerar allt för att komma och hämta hem honom måste Pelle fundera igenom vilken sorts kanin han egentligen vill vara.

 

 

Min pappa Marianne

Söndag 1 mars  kl 19.00

Biljettpris: 80 kr

Drama
Ålder: Barntillåten
Längd: 1 tim 35 min

Skådespelare: Rolf Lassgård, Hedda Stiernstedt, Lena Endre, Klas Wiljergård, Nour El Refai, Kajsa Ernst, Ralph Carlsson, Vilhelm Blomgren, Mårten Klingberg, Natalie Minnevik

Regissör: Mårten Klingberg

 

Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir enomtumlande resa för Hanna som inte kände vare sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde. En varm feelgood-berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är.

 

 

 


 

Mörbylånga 200 år 50

Flyg, sa Alfons Åberg   +   Räkna med Pino

Söndag 22 mars kl 14.00 och 15.00

Fri entré

Flyg sa Alfons Aaberg   pino

Knattefilmer
Åldersgräns: Barntillåtna
Längd: 40 min + 30 min

Regissör: Nick Bruno, Troy Quane

Vi firar Mörbylånga 200år och bjuder alla knattar (och föräldrar) på två filmer. Kl 14 visas ”Flyg, sa Alfons Åberg” och kl 15 visas ”Räkna med Pino”. Vi bjuder på Festis och frukt i pausen. Välj själv om du vill se båda filmerna eller bara den ena.

 

Tre nya historier om Alfons Åberg, där hans pappa har stor del. Alfons vill gärna vara som pappa, vuxen och allvarsam. Men så glömmer Alfons sig och börjar leka istället. Pappan får vara med och möter utmaningar som att vara en bra pappa, ordna födelsedagskalas, våga leka flyglekar och mer.
Avsnitten heter:
1. Flyg! sa Alfons Åberg
2. Hurra för pappa Åberg
3. Skratta lagom sa pappa Åberg

 Du kan alltid räkna med Pino!

Följ med nallen Pino och hans vänner på spännande och roliga upptåg i sex filmer för de yngsta.
Räkna med Pino, Pinos affär, Pinos födelsedag, Pino är bäst, Pino och katten, Pinos jul

Pinofilmerna vänder sig till de yngre barnen. Filmerna har blivit kända och omtyckta genom SVT:s Bolibompa. Filmerna är baserade på böckerna om Pino. Berättare är Jörgen Lantz.

 

Unga kvinnor

Söndag 22 mars kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama
Ålder: Barntillåten
Tid: 2 tim 15 min

Skådespelare: Emma Stone, Meryl Streep, Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Emma Watson
Regissör: Greta Gerwig

Regissören och manusförfattaren Greta Gerwig ("Lady Bird") har gjort en UNGA KVINNOR baserat på den klassiska boken och andra texter av Louisa May Alcott. I Gerwigs version ser vi den älskade historien om systrarna March - fyra unga kvinnor fast beslutna att leva sina liv på sina egna villkor. En berättelse som är både tidlös och modern.

Just Mercy utgår pga tekniska problem med filmen och ersätts av

Bombshell - När tystnaden bryts

Söndag 16 februari kl 19.00

Pris 80 kr

 

Drama

Ålder: 11 år
Längd: 1 tim 50 min

Skådespelare: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow, Alice Eve, Kate McKinnon, Stephen Root, Allison Janney, Nazanin Boniadi, Connie Britton, Malcolm McDowell
Regissör: Jay Roach

Om en grupp kvinnliga medarbetare på Fox News som bestämmer sig för att bekämpa den sexistiska manskulturen, vilket leder till mediemogulen Roger Ailes avgång.

 

 

Sonic the Hedgehog (sv tal)

Onsdag 19 februari kl 15.00

Biljettpris 60 kr

Action, Äventyr, Komedi, Familj

Från: 7 år
Längd: 1 tim 40 min

Skådespelare: Jim Carrey, James Marsden, Neal Mcdonough
Svenska röster: Christian Hedlund
Regissör: Jeff Fowler

SONIC THE HEDGEHOG är en live-action äventyrskomedi baserad på de klassiska och älskade videospelen från Sega som fokuserar på den berömda, kaxiga ljusblå igelkotten. Filmen följer Sonics äventyr när han försöker hantera det märkliga livet på jorden tillsammans med sin nyfunna, mänskliga bästa vän Tom Wachowski. Sonic och Tom samarbetar för att försöka stoppa den skurkaktiga Dr Robotnik från att fånga Sonic och använda sina enorma krafter för att ta över världen.

filmfrossa 100

Western Stars

Söndag 9 februari kl 17:40  

Pris: 80 kr eller Filmpass

Musik, konsert
Ålder: Barntillåten
Tid:  1 tim 25 min


Regissör: Bruce Springsteen, Thom Zimny

"Western Stars" är den storslagna filmversionen av Bruce Springsteens globalt framgångsrika album med samma namn. Springsteens mångåriga medarbetare Thom Zimny har regisserat filmen tillsammans med Springsteen själv, vilket gör detta till ”Bossens” regidebut. Filmen "Western Stars" erbjuder fans över världen en möjlighet att se och höra Bruce Springsteen framföra albumets samtliga 13 låtar, uppbackad av ett band och en orkester, under det katedrallika taket i Springsteens nästan 100 år gamla lada i Colts Neck, New Jersey.
"Western Stars" är skrivet och framfört av Bruce Springsteen med Patti Scialfa som speciell gäst.

 

Framåt      (svenskt tal)

Söndag 15 mars kl 15.00

Biljettpris 80 kr

 
Äventyr, Komedi, Familj

Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 40 min

Svenska röster: Victor Segell, Edvin Ryding, Nina Hjelmkvist, Gladys del Pilar


Regissör: Dan Scanlon

Disney/Pixar tar dig med till en fantasivärld fylld med alver där vi möter två tonårsbröder som ger sig ut på ett extraordinärt äventyr - de vill undersöka om det fortfarande finns magi i världen.