Destroyer

Söndag 10 mars kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama, Thriller
Åldersgräns: 15 år
Längd: 2 tim 5 min
Skådespelare: Nicole Kidman, Toby Kebbell, Tatiana Maslany, Sebastian Stan, Scoot McNairy, Bradley Whitford, Toby Huss, James Jordan, Beau Knapp, Jade Pettyjohn
Regissör: Karyn Kusama

LA-polisen Erin Bell återfår kontakten med det kriminella gäng hon för ett tjugotal år sedan infiltrerade undercover tillsammans med partnern Chris. Att på nytt möta gängmedlemmarna väcker traumatiska minnen av ett uppdrag med katastrofal utgång, och triggar den hämndlystnad som länge förföljt Erin. Hon tvingas åter konfrontera den hänsynslöse gängledaren Silas, samtidigt som hon desperat tacklar sitt livs svåraste uppdrag: att hålla sin sextonåriga dotter från den sortens män hon själv kommit att förakta. Ska Nicole Kidman få en andra Oscar för sitt starka, kompromisslösa porträtt av Erin Bell i kriminaldramat Destroyer? Många kritiker säger att hon aldrig varit bättre, och hennes härjade uppenbarelse chockar publiken. Sebastian Stan (Bucky Barnes i Marvel-filmerna) spelar Chris, Erins kollega och pojkvän som tillsammans med henne utsätter sig för livsfara under uppdraget att sätta dit Silas gäng.

 

 

Kursk

Söndag 24 mars kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama

Ålder: 15 år
Tid: 2 tim

Skådespelare: Colin Firth, Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Max von Sydow, Pernilla August, Gustaf Hammarsten
Regissör: Thomas Vinterberg

Drama med Colin Firth, Max von Sydow och Pernilla August. Om katastrofen som hände ubåten K-141 Kursk och den statliga försumlighet som följde. Medan sjömännen kämpade för sin överlevnad, utövade deras familjer en desperat kamp mot politiska hinder och omöjliga odds för att rädda sina älskade.

Dumbo  (eng tal, sv text)

Lördag 6 april kl 18.00

Biljettpris 80 kr

Familjefilm, Äventyr

Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 50 min

Skådespelare: Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Alan Arkin
Regissör: Tim Burton

I Disneys nya spelfilm möter vi Holt Farrier (Colin Farrell) en f.d. cirkusstjärna som, när han återvänder från kriget, upptäcker att hela hans liv vänts upp och ner. Cirkusdirektören Max Medici (Danny DeVito) anställer Holt för att ta hand om en nyfödd elefant, vars överdimensionerade öron gör honom till åtlöje på den inte alltför framgångsrika cirkusen. När Holts barn upptäcker att Dumbo kan flyga får de omedelbart besök av den övertygande entreprenören V.A. Vandervere (Michael Keaton) och trapetskonstnären Collette Marchand (Eva Green) vilka vill göra en stor stjärna av den annorlunda lilla elefanten.

Småkryp 2 - Äventyr i Karibien

Ingen talad dialog!

Söndag  24 mars kl 15.00

Biljettpris 60 kr

Animerat, Äventyr, Familj

Ålder: Barntillåten
Tid: 1tim 30 min

Regissör: Hélène Giraud, Thomas Szabo

Småkryp 2 - Äventyr i Karibien inleds i en liten konservfabrik på landet. Av misstag hamnar en liten nyckelpiga i en kartong med matvaror – som skeppas iväg till Karibien! Hans ena förälder beger sig genast av i luftballong över Atlanten för att finna den lilla telningen och dras in i ett fantastiskt äventyr! Efter att ha gjort succé över hela världen som tecknade tv-favoriter tog småkrypen klivit över till bioduken 2014 med ”Småkryp – Långfilmen”, som sågs av hela fem miljoner biobesökare i 50 länder. Nu kommer äntligen den efterlängtade uppföljaren!

Kungen av Atlantis

Söndag  7 april kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama, Komedi

Ålder: 11 år
Tid: 1 tim 35 min

Skådespelare: Happy Jankell, Philip Zandén, Simon Settergren
Regissör: Marina Nyström, Soni Jorgensen

Sedan barndomen har den ansvarsfulle Samuel ensam fungerat som förälder åt sin egen pappa. När Samuel träffar Cleo väcks ett hopp om frigörelse och att få leva ett eget liv. Men kärleken och medberoendet till den excentriske pappan håller honom fast. En dramakomedi baserad på en sann historia.

En kvinna bland män

Söndag 31 mars kl 19.00

Biljettpris 80 kr

 

          

Drama, Verklighetsbaserad

Från: Barntillåten
Tid: 2 tim

Skådespelare: Felicity Jones, Armie Hammer, Justin Theroux, Kathy Bates, Sam Waterston, Jack Reynor och Cailee Spaeny
Regissör:  Mimi Leder

Filmen berättar en inspirerande och sann historia om den unga advokaten Ruth Bader Ginsburg när hon tillsammans med sin man Marty tar sig an ett banbrytande fall inför USA:s Högsta Domstol och kringgår ett sekel av könsdiskriminering. 2018 firar Ruth Bader Ginsburg 25-årsjubileum vid Högsta Domstolen i USA. Hon har genom sitt arbete blivit en kultperson och förebild för många kvinnor och män.

 

 

 

Green book

Söndag 17 mars kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Komedi, Drama
Åldersgräns: 11 år
Längd: 2 tim 10 min


Skådespelare: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini
Regissör: Peter Farrelly

År 1962, när nattklubbsvärden/utkastaren Anthony "Tony Lip" Vallelonga tillfälligt befinner sig utan arbete, går han med på att köra musikern Dr. Don Shirley på en tvåmånaders turné i djupaste amerikanska södern. Förvånad över att upptäcka att doktorn är afroamerikansk och inte en vanlig doktor, är Tony till en början ovillig att ta jobbet, men lönen är för bra för att tacka nej till.Doctor Shirley är välutbildad, raffinerad, konstnärlig, talar flera språk, innehar tre doktorstitlar och är den hyllade skaparen av en innovativ musikform medan Tony är en jordnära vanlig man med djupa band till sin stora familj, har en egenskap att hamna i trubbel och en förkärlek till rock'n roll och stekt kyckling. Från början så har de båda mycket olika uppfattning om allt från mat till musik, men finner snart att de båda också befinner i en värld som ser ner på dem båda - och där börjar en oväntad vänskap. Chockad över att bevittna verkligheten för svarta amerikaner i den segregerade södern, blir Tony doktorns mest orädde försvarare och Don återbetalar Tonys lojalitet genom att hjälpa honom skriva dagliga kärleksbrev till sin fru. Green Book är en varmhjärtad, rolig och underhållande roadmovie om två väldigt olika och viljestarka män som bryter igenom rasskillnader, samhällsklass och utbildning för att skapa ett djupt och bestående vänskapsband. När de står över antaganden och stereotyper demonstrerar parets osannolika allians den livsföränderliga kraften av tolerans och tvärkulturell förståelse - två starka värden som resulterade i inspirerande livslång vänskap.

 

 

Drömparken

Söndag 14 april kl 15.00  (Svenskt tal)

Biljettpris 60 kr

 

Animerat, Äventyr, Komedi, Familj

Ålder: 7 år
Längd: 1 tim 25 min

Svenska röster: Per Fritzell, Linn Wahlgren, Cecilia Forss, Måns Nathanaelson, Ola Forssmed, Christian Hedlund, Henrik Schyffert, Tuvalisa Rangström, Kim Sulocki
Regissör: Dylan Brown

Drömparken handlar om en fantastisk nöjespark där den väldigt kreativa flickan Junes drömmar kommer till liv. Den fylls med fantastiska attraktioner och talande djur.

 

 

Vincent van Gogh-Vid evighetens port

Söndag 14 april kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Trailer

 
Drama

Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 50 min


Skådespelare: Willem Dafoe, Mads Mikkelsen, Oscar Isaac, Emmanuelle Seigner
Regissör: Julian Schnabel

Willem Dafoe Oscarsnominerades för sin insats som Vincent van Gogh i en film där vi möter mästaren och hans verk som de aldrig setts förut. Det är berättelsen om en konstnär som får betala ett högt pris när han utmanar samtidens normer, och vi kommer nära inpå Vincent under den febrilt verksamma tiden i slutet av hans liv. I trakterna kring Arles skapar han tavlor med djärva penseldrag och den sydfranska landsbygdens glödande färger. Enstöringen Vincent känner bara samhörighet med konstnärsvänner som Gauguin samt sin älskade äldre bror Theo. De flesta tycker att hans konst är osund, och efter att han lämnat sitt avskurna öra till en kvinnlig bekant betraktar byborna honom som galen. Vincent hamnar på institution, där en präst hjälper honom till någon sorts insikt om varför han är missförstådd - kanske målar han för människor som inte är födda än? Julian Schnabel, som tidigare regisserat Fjärilen i glaskupan och Before Night Falls, har skapat en intensiv film präglad av den nerv som kännetecknar van Goghs tavlor. Willem Dafoe belönades med det manliga skådespelarpriset vid filmfestivalen i Venedig för sin insats som van Gogh, och har därtill nominerats till en rad filmpriser, bland annat en Oscar och en Golden Globe.