filmfrossa 100

Edie

Lördag 8 februari kl 14.40

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Drama
Åldersgräns: Barntillåten
Längd: 1 tim 40 min


Skådespelare: Sheila Hancock, Kevin Guthrie, Paul Brannigan
Regissör: Simon Hunter

83-åriga Edie tycker inte att det finns något som heter “för sent”. Så hon lämnar sitt gamla liv, pratet om ålderdomshemmet, packar sin vandringsryggsäck och ger sig ut på det äventyr hon aldrig tog sig för – att besegra det mäktiga berget Mount Suilven i Skottland. En härlig film om att ta vara på den tid man har, och göra det mesta av den. Fantastiska vyer, starka karaktärer och en vandring som faktiskt åstadkom det filmen i sig utgav sig för att handla om när skådespelerskan Sheila Hancock också blev den äldsta personen att bestiga Mount Suilven – på riktigt!

 

filmfrossa 100
Jojo Rabbit

Lördag 8 februari kl 18.15

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Satir, komedi, drama


Åldersgräns: 15 år
Längd: 1 tim 50 min


Skådespelare: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Taika Waititi, Sam Rockwell, Scarlett Johansson, Rebel Wilson, Stephen Merchant
Regissör: Taika Waititi

Regissören och manusförfattaren Taika Waititi (THOR: RAGNARÖK, HUNT FOR THE WILDERPEOPLE) tar med sig sin karaktäristiska humor i senaste filmen JOJO RABBIT, en andra världskriget-satir om en ensam tysk pojke vars världsbild vänds upp och ned när han upptäcker att hans mamma gömmer en ung judisk flicka på vinden. Med hjälp av sin idiotiska låtsasvän Adolf Hitler måste han nu konfrontera sina nazistiska fördomar.

 

Pelle Svanslös

Söndag 26 januari kl 15.00

Biljettpris: 60 kr

 

Familj, Animerat

Ålder: ej fastställd
Tid: 1 tim 15 min


Regissör: Christian Ryltenius

Kattungen Pelle Svanslös lever ett härligt liv på landet tillsammans med Birgitta, flickan som älskar honom mest av allt i hela världen. Vid ett ruskigt oväder ramlar Pelle ned i en å som för honom ensam hela vägen till den främmande stora staden Uppsala. Där träffar han många nya vänner, men staden är också full av inte alls så trevliga typer. Hur ska Pelle fortsätta våga tro på att man ska vara snäll mot alla? Räcker hans mod till för att bli en hjälte? Och kommer han någonsin att komma hem till Birgitta igen?

filmfrossa 100

Catwalk - Från Glada Hudik till New York

Söndag 9 februari kl 13.50

Pris: 80 kr eller Filmpass

Dokumentär

Ålder: Barntillåten
Längd: 1 tim 35 min

Regissör: Johan Skog

Filmen "Catwalk" börjar med att Emma Örtlund, som har en funktionsnedsättning, skriver ett brev till Pär Johansson, grundaren av Glada Hudik-teatern. Hon ber honom om hjälp att uppfylla hennes livs dröm att bli modell. Pär berörs av hennes önskan att få synas och antar utmaningen.

Tillsammans med Glada Hudik-teatern, en grupp intressanta karaktärer som vanligtvis inte syns i modevärlden, startar de en spännande och omtumlande resa för att uppfylla Emmas dröm om att stå i rampljuset. Med sin unika historia och personlighet sprider de en glädje och skönhet som känns äkta och inspirerar oss alla. De visar att det finns fler sätt att uttrycka sig på och att rädslor för olikheter kan övergå till förståelse och vänskap. Filmen "Catwalk" vill på ett charmigt och tankeväckande sätt göra det lättare för världen att förstå och respektera dessa underbara människor. Det är deras tur att få skina!
Filmen börjar i en gammal industrilokal i Hudiksvall och slutar på modeveckan i New York.

filmfrossa 100

Ingeborg Holm   visas med levande pianomusik

Lördag 8 februari kl 16.40

Fri entré

Stumfilm med live pianist

Ålder: Barntillåten
Tid: 1 tim 30 min

Skådespelare: Hilda Borgström, Aron Lindgren, Georg Grönroos, Eric Lindholm, Willian Larsson, Richard Lund
Regissör: Victor Sjöström
Live-pianist: Edward von Past

Ingeborg Holm är en svensk stumfilm i fem akter från 1913 i regi av Victor Sjöström, med Hilda Borgström i titelrollen. Filmen baserades på Nils Kroks pjäs med samma namn från 1906, och handlar om Ingeborg Holm, som efter makens död misslyckas med att försörja sina barn. Barnen tas ifrån henne och hon hamnar på "dårhuset". Folk blev så upprörda av filmen att det blev en ändring av den dåvarande fattigvårdslagstiftningen. Filmvetaren och stumfilmspianisten Edward von Past inleder med att berätta om stumfilmstiden och spelar sedan till filmen.

filmfrossa 100

Joker

Fredag 7 februari kl 21.50   

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Drama, thriller

Ålder: 15 år

Tid: 2 tim

Skådespelare: Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro
Regissör: Todd Phillips

Regissören Todd Philips fristående ursprungshistoria JOKER utforskar Arthur Flecks värld, som han ser den. Gestaltad av Joaquin Phoenix är Arthur en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som stand-up komiker? men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad. Han är helt ur synk med verkligheten och hans okontrollerbara och opassande skratt, som bara ökar när han försöker behärska det leder till mer hån och även våld.

filmfrossa 100

Cats

Fredag 7 februari kl 19.50

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Musikal

Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 50 min


Skådespelare: James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson, Francesca Hayward

Regissör: Tom Hooper

Den Oscar®belönade regissören Tom Hooper (The King's Speech, Les Misérables), tar Andrew Lloyd Webbers rekordbrytande musikal "Cats" till vita duken i en banbrytande filmatisering med ikonisk musik, fantastiska skådespeare, dansare i världsklass, spektakulära miljöer, otrolig ny teknologi och alla tänkbara dansstilar.

filmfrossa 100

The Nightingale

Lördag 8 februari kl 22.15

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Drama, thriller

Ålder: 15 år
Tid: 2 tim 15 min

Skådespelare: Aisling Franciosi, Sam Claflin, Baykali Ganambarr
Regissör: Jennifer Kent

Året är 1825 på den australiska ön Tasmanien. Den unga irländska fången Claire söker hämnd på den brittiska officer som brutalt mördat hennes familj. Claires jakt går genom Tasmaniens vildmarker och till sin hjälp har hon en aboriginsk spårare, Billy, som även han drivs av ett traumatiskt förflutet. Med The Nightingale är unisont hyllade Babadook-regissören Jennifer Kent tillbaka med något helt nytt: en ryslig kostymthriller om hämnd i den hänsynslösa kolonialtidens Australien.

filmfrossa 100

1917

Söndag 9 februari kl 15.40

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Krigsdrama

Ålder: från 15 år
Tid: 1 tim 50 min

Skådespelare: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Richard Madden, Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Mark Strong Regissör:Sam Mendes

Mitt i de hektiska striderna under första världskriget får två unga brittiska soldater - Schofield (spelad av George MacKay) och Blake (spelad av Dean-Charles Chapman) - ett till synes omöjligt uppdrag. Under hård tidspress måste de korsa fiendens territorium och leverera ett meddelande som kommer att stoppa ett tyskt dödligt bakhåll på hundratals brittiska soldater - där Blakes bror är en av dem.

filmfrossa 100

Sorry we missed you

Lördag 8 februari kl 12.50

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Drama

Ålder: 11 år
Tid: 1 tim 40 min

Skådespelare: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor
Regissör: Ken Loach

Socialrealismens mästare Ken Loach ligger bakom dramat Sorry We Missed You, historien om arbetarklasskillen Ricky vars mål är att starta eget och kunna köpa en bostad till sin familj. Första steget är att investera i en skåpbil för att köra ut varor, men livets realiteter hinner snart ikapp den strävsamma familjen. Filmens manus är skrivet av Loach mångåriga medarbetare Paul Laverty.

filmfrossa 100

LasseMaja - Tågrånarens hemlighet

Lördag 8 februari kl 9.15

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Barn, familj

Ålder: ej fastställd
Tid: 1 tim 25 min


Skådespelare: Nils Kendle, Polly Stjärne, Tomas Norström, Tomas von Brömssen, Alexej Manvelov, Anna Bjelkerud, Lia Boysen, Ulla Skoog, David Wiberg, Peter Viitanen
Regissör: Moa Gammel

Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott! Snart ska ett nytt kassaskåp fullt med pengar transporteras med tåget. Det finns många misstänkta och de börjar komma något på spåren. Saken är bara den att Ferdinand har rymt från fängelset och är försvunnen.

Eldmörja

Lördag 25 januari kl 15.00

Biljettpris 120 kr, fri entré för barn under 14 år

Musik

Från: Barntillåten
Tid: 1 tim 30 min inkl paus

Medverkande: Roine Magnusson, Patrik Arthursson, Magnus Lundmark

Missade du Eldmörjas föreställning på Skördefesten får du en ny chans nu. Kortfilmer från det Öländska landskapet smälter tillsammans med Eldmörjas musik ihop till en speciell upplevelse.

”...fantastiska kortfilmer med en genuin touch." -Natalia Johansson, Ölandsbladet
”...en näst intill meditativ upplevelse."  -Göran Uvner

I pausen serverar ”Café Söderbönor” fika för 30kr.  Föranmälan till fika www.eldmorja.com

BioAulans bonuskort och presentkort gäller ej på denna visning

 

filmfrossa 100

En del av mitt hjärta

Söndag 9 februari kl 19.15

Pris 80 kr eller Filmpass

Komedi, Romantik, Musikal

Åldersgräns: 7 år
Tid: 2 tim

Skådelspelare: Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Pernilla August, Johan Rheborg, Marie Richardson, Eric Ericson, Johan Ulveson, Ola Normelli
Regissör: Edward af Sillén

35-åriga Isabella är en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till sin barndoms småstad för att fira sin pappas sextioårsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Isabellas självförtroende kommer av sig när hon inser att Simon, hennes stora tonårsförälskelse, ska gifta sig med Isabellas barndomskompis Molly och att hon inte ens är bjuden på bröllopet. Isabella är van vid att få som hon vill och det stör henne att se Simon lycklig tillsammans med någon annan. En del av Isabellas hjärta kommer alltid att slå för Simon.

filmfrossa 100

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Lördag  8 februari kl 00.40

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Action, äventyr   

Ålder: ej fastställd
Tid: ej fastställd

Skådespelare: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor, Bojana Novakovic, Jurnee Smollett-Bell
Regissör: Cathy Yan


Har du hört den om polisen, sångfågeln, psykopaten och maffiaprinsessan? BIRDS OF PREY (AND THE FANTABULOUS EMANCIPATION OF ONE HARLEY QUINN) är en skruvad skröna berättad av Harley själv, som bara Harley kan berätta den. När Gothams mest ökänt narcissistiska skurk, Roman Sionis, och hans nitiska högra hand Zsasz ställer in siktet på en ung tjej vid namn Cass så vänds hela stan upp och ner i jakten. Harleys, Huntress, Black Canarys och Montoyas vägar strålar samman och den osannolika kvartetten har inget annat val än att samarbeta för att sänka Roman.

filmfrossa 100

After the wedding

Söndag 9 februari kl 11.50

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

 

          

Drama

Från: 11 år
Tid: 1 tim 50 min

Skådespelare: Michelle Williams, Julianne Moore, Billy Crudup, Will Chase
Regissör: Bart Freundlich

Isabelle jobbar på ett barnhem i Indien men måste åka hem till USA för att diskutera framtida finansiering med en rik affärskvinna. Det krånglar med avtalet och hon blir kvar och inbjuden till bröllopet som affärskvinnan ordnar för sin dotter.

 

 

filmfrossa 100

Ring mamma!

Fredag 7 februari  kl 18.00

Biljettpris: 80 kr eller Filmpass

Komedi
Ålder: 11 år
Längd: 1 tim 40 min

Skådespelare: Sanna Sundqvist, Nina Gunke, Alexander Karim, Jonatan Rodriguez, Evin Ahmad, Eric Ericson, Julia Corti Kopp, Viktor Frisk, Cecilia Forss, Björn Gustafsson, Aleksa Lundberg, Anna Mannheimer

Regissör: Lisa Aschan

 

Föräldrar väntar hela livet på att deras barn ska säga "Tack!" och barnen väntar i sin tur på ett "förlåt!". Denna omöjliga ekvation är utgångspunkten i komedin RING MAMMA!. Niki har precis fyllt 35 år och måste helt plötsligt ta tag i alla livsval och relationer som hon duckat för. 

 

 

 


 

filmfrossa 100

Spies in disguise (Sv tal)

Söndag 9 februari kl 10.00

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Animerat, äventyr
Åldersgräns: 7 år
Längd: 1 tim 40 min

Regissör: Nick Bruno, Troy Quane

Superspionen Lance Sterling och vetenskapsmannen Walter Beckett är varandras raka motsatser. Lance är charmig och smidig. Walter är... det inte. Men vad Walter saknar i sociala färdigheter väger han upp med smarta uppfinningar som Lance använder under sina episka uppdrag. En oväntad vändning gör dock att Walter och Lance tvingas förlita sig på varandra på ett helt nytt sätt. Om det udda paret inte kan lära sig samarbeta är hela världen i fara.


 

 

filmfrossa 100 

Color our of space

Fredag 7 februari kl 24.00

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Skräck
Ålder: 15 år
Tid: 1 tim 50 min

Skådespelare: Nicolas Cage, Q'orianka Kilcher, Joely Richardson, Tommy Chong
Regissör: Richard Stanley

En lysande meteorit slår ner på familjen Gardners gård utanför Arkham, Massachusetts. Familjefadern Nathan tror inte sina ögon när grödor och boskap börjar suga åt sig av skenet. Allt levande förvandlas av det mystiska ljuset, och snart infekteras han själv av paranoia och skräck. Richard Stanley är tillbaka i registolen med en maxad filmatisering av H. P. Lovecrafts skrämmande berättelse.

filmfrossa 100

Bombshell - När tystnaden bryts

Lördag 8 februari kl 20.15

Pris 80 kr eller Filmpass

 

Drama

Ålder: 11 år
Längd: 1 tim 50 min

Skådespelare: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow, Alice Eve, Kate McKinnon, Stephen Root, Allison Janney, Nazanin Boniadi, Connie Britton, Malcolm McDowell
Regissör: Jay Roach

Om en grupp kvinnliga medarbetare på Fox News som bestämmer sig för att bekämpa den sexistiska manskulturen, vilket leder till mediemogulen Roger Ailes avgång.

 

 

Om det oändliga

Söndag 19 januari kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama

Från: 11 år
Längd: 1 tim 15 min

Skådespelare: Martin Serner, Jessica Louthander, Tatiana Delaunay, Anders Hellström
Regissör: Roy Andersson

Guidade av en drömlik kvinnoröst får vi följa med på en resa genom livets stora och små skeenden; ett par svävar över ett krigshärjat Köln, en far stannar för att knyta sin dotters skor i hällregnet och tre tonårsflickor dansar utanför ett kafé; ett kalejdoskop över existensen och oändligheten.

filmfrossa 100

Western Stars

Söndag 9 februari kl 17:40  

Pris: 80 kr eller Filmpass

Musik, konsert
Ålder: Barntillåten
Tid:  1 tim 25 min


Regissör: Bruce Springsteen, Thom Zimny

"Western Stars" är den storslagna filmversionen av Bruce Springsteens globalt framgångsrika album med samma namn. Springsteens mångåriga medarbetare Thom Zimny har regisserat filmen tillsammans med Springsteen själv, vilket gör detta till ”Bossens” regidebut. Filmen "Western Stars" erbjuder fans över världen en möjlighet att se och höra Bruce Springsteen framföra albumets samtliga 13 låtar, uppbackad av ett band och en orkester, under det katedrallika taket i Springsteens nästan 100 år gamla lada i Colts Neck, New Jersey.
"Western Stars" är skrivet och framfört av Bruce Springsteen med Patti Scialfa som speciell gäst.

 

filmfrossa 100

Dolittle (svenskt tal)

Lördag 8 februari kl 11.00

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

 
Familj, äventyr, komedi

Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 40 min

Skådespelare: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley, Harry Collett, Rami Malek, Octavia Spencer, Kumail Nanjiani, John Cena, Marion Cotillard, Tom Holland, Selena Gomez, Ralph Fiennes, Emma Thompson
Regissör: Stephen Gaghan
Svenska röster: David Hellenius, William Spetz, Erik Johansson, Edvin Ryding, Mattias Knave, Anton Körberg och Fredrik Hiller

Efter att ha förlorat sin fru sju år tidigare, håller sig den excentriska Dr. John Dolittle, den berömda läkaren och veterinären i drottn ing Victorias England, bakom de höga murarna på Dolittle Manor med endast sina exotiska djur som sällskap. Men när den unga drottningen blir allvarligt sjuk tvingas Dolittle motvilligt att bege sig ut på ett episkt äventyr till en mystisk ö på jakt efter ett botemedel. Under resan återfår han sitt mod när han möter gamla motståndare och upptäcker underbara varelser. Läkaren får sällskap av en ung, självutnämnd lärling och en märklig grupp av djur, inklusive en orolig gorilla, en entusiastisk men korkad anka, en cynisk struts, en lättsam isbjörn och en envis papegoja som fungerar som Dolittles mest pålitliga rådgivare.