Trolls2: Världsturnén (sv tal)

Lördag 10 oktober kl 15.00
Söndag 11 oktober kl 15.00

Biljettpris 80 kr

Äventyr, Animerat, Familj


Åldersgräns: 7 år
Längd: 1 tim 30 min


Regissör: Walt Dohrn, David P. Smith

Poppy och Kvist ger sig ut på ett äventyr som kommer att föra dem långt bortom den verklighet de förut känt till. Under resans gång kommer de att upptäcka att de tillhör bara ett av de sex olika sorters trollfolk som bor utspridda över sex olika länder och som är hängivna sex olika sorters musik: Funk, Country, Techno, Klassiskt, Pop och Rock. Deras värld kommer att bli väldigt mycket större, och väldigt mycket högljuddare, än förut.
En medlem av hårdrockens kungafamilj, drottning Barb, vill, med hjälp av sin far kung Thrash, förgöra alla andra sorters musik så att hårdrocken ensam kan regera. Världens öde står på spel och Poppy, Kvist, Biggie, Chenille, Satin, Cooper och Guy Diamond ger sig iväg så att de tillsammans kan hindra Barb från att ta över hela scenen.

 

Våga drömma

Söndag 18 oktober kl 19.00

Biljettpris 100 kr

Musik, Drama

Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 55 min

Skådespelare: Dakota Johnson, Tracee Ellis Ross, Bill Pullman, Ice Cube, Eddie Izzard, Kelvin Harrison Jr.
Regi: Nisha Ganatra

I Hollywoods bländande värld, utspelar sig berättelsen om Grace Davis - en superstjärna vars talang och ego har nått ofattbara höjder. Hennes överarbetade personliga assistent, Maggie, är fast med att springa ärenden men hennes stora dröm sedan barndomen är att bli musikproducent. När Graces manager ger henne ett val som kan bli avgörande för hennes karriär, kommer Maggie och Grace tillsammans på en plan som kan förändra båda deras liv för alltid.

Familjen Bigfoot     (svenskt tal)

Torsdag 29 oktober kl 15.00

Biljettpris 80 kr

Animerad, Familj, Komedi

Tid: 1 tim 30 min
Från: 7 år

Svenska röster: Jan Johansen, Cecilia Wrangel, Grim Lohman, Fredrik Hallgren
Regi: Jeremy Degruson, Ben Stassen

Nu får svenska biobesökare åter träffa familjen Bigfoot! I denna uppföljare har det gått några månader sedan familjens hisnande äventyr i Bigfoot Junior. Pappa Bigfoot har blivit världsberömd, och vill använda sitt kändisskap till att förändra världen. När en viktig miljöorganisation ber om hans hjälp att skydda ett naturreservat från att förgöras av ett stort oljebolags framfart tackar han ja. Men så försvinner han spårlöst, och familjen med sonen Adam i spetsen gör allt för att hitta honom och rädda reservatet.

After we collided

Söndag 25 oktober kl 19.00

Biljettpris 100 kr

Drama, Romantik

Från: 11 år
Tid: 1 tim 45 min


Skådespelare: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Selma Blair, Charlie Weber, Dylan Sprouse
Regi: Roger Kumble

Hardin Scott och Tessa Young går igenom efterdyningarna av deras uppbrott. Medan Hardin faller in i dåliga vanor är Tessa fylld av nytt självförtroende och landar sina drömmars praktikplats på förlaget Vance. På sin nya arbetsplats uppmärksammar hon sin stiliga nya medarbetare Trevor, som är exakt den typ av kille som hon borde vara med. Han är smart, rolig, stilig och ansvarsfull, men Tessa kan inte få Hardin ur huvudet. Han är ju ändå hennes livs kärlek. Trots alla deras missförstånd och svårigheter kan Tessa inte förneka dragningskraften hon har till Hardin. Hon önskar att hon kunde hålla sig borta... det är bara inte så lätt. Genom alla med- och motgångar kommer Hardin och Tessa att kämpa för att vara tillsammans ... även om universum vill att de ska vara isär.

The King of Staten Island

Söndag  11 oktober kl 19.00 

Biljettpris 100 kr

Komedi

Ålder: 11 år
Tid: 2 tim 15 min

Skådespelare: Marisa Tomei, Pete Davidson, Adriana DeMeo, Bel Powley, Steve Buscemi, Bill Burr, Pamela Adlon, Maude Apatow, Domenick Lombardozzi
Regi: Judd Apatow


Scotts liv sattes på paus när hans pappa, som var brandman, dog när Scott var sju år. Nu är han i 20-årsåldern, har uppnått väldigt lite och hans dröm om att bli tatuerare verkar ligga långt utom räckhåll. När hans ambitiösa yngre syster ger sig iväg till college bor Scott fortfarande kvar hos sin utmattade mamma, som är akutsjuksköterska, och tillbringar dagarna med att röka gräs och hänga med polarna Oscar, Igor och Richie. I hemlighet har han ihop det med med sin barndomsvän Kelsey. Men när hans mamma börjar träffa en högljudd brandman, Ray, sätter det igång en kedja av händelser som kommer att tvinga Scott att kämpa med sin sorg och ta sina första steg mot att gå vidare i livet.

Shoooms otroliga resa (svenskt tal)

Söndag 25 oktober kl 15.00

Biljettpris 50 kr

 

          

Barn, Knatte

Tid: 35 min
Från: Barntillåten

Svenska röster: Axel Adelöw, Hilda Holgersson, Irene Lindh, Michalis Koutsogiannakis, Suzanna Dilber, Ann-Christine Ramström  
Regi: Julien Bisaro, Uzi Geffenblad,Lotta Geffenblad

Lilla ugglan Shoom kommer till världen precis som en storm välter trädet hon bor i men sina uggleföräldrar och sitt ofödda syskon som fortfarande är ett ägg. I stormen kommer den lilla ugglefamiljen ifrån varandra och Shoom står plötsligt ensam med sitt okläckta syskon. Hon måste hitta sina föräldrar! Nu börjar en spännande resa genom den vildvuxna tropiska skogen där både snälla och farliga djur bor. Men ingenting kan stoppa Shoom. Hon är fast besluten att hitta en förälder även om det råkar vara är en alligator! Den här är den andra filmen om Aston. Aston ska snart fylla år! I sin väntan slår Aston in allt som kommer i hans väg i fall någon skulle ha glömt att även han snart bör få paket.


Visas med förfilmen "Astons presenter"

 

 

The King´s Man har fått nytt premiärdatum i februari och ersätts av

Tenet

Söndag 27 september kl 19.00

Pris 100 kr

 

Action, Drama, Thriller

Ålder: 15 år
Längd: 2 tim 30 min

Skådespelare: John David Washington, Robert Pattinson, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Elisabeth Debicki, Dimple Kapadia, Michael Caine, Clémence Poésy
Regissör: Christopher Nolan

Christopher Nolans "Tenet" är en episk actionfilm som tar sitt avstamp i den internationella spionvärlden. John David Washington spelar huvudrollen som "protagonisten" i Christopher Nolans nya actionfilm ”Tenet.” I en skuggvärld av spionage på hög internationell nivå är ordet Tenet det enda redskap han har för att rädda mänskligheten. Hans mål utvecklas under det att uppdraget utförs. Bortom tiden. Inte tidsresor. Inversion.


Nolan har skrivit och regisserat filmen och har använt sig av en mix av IMAX och 70mm för att ge historien liv på bioduken. "Tenet" har spelats in på plats i sju länder världen över, bland annat i Italien, Indien, Norge, Estland, Danmark, England och USA.

 

Rymdresan

Söndag 4 oktober kl 15.00

Biljettpris 80 kr

Action, Äventyr, Familj

Från: 7 år
Längd: 1 tim 15 min

Skådespelare: Teresa Cortes Eliasson, Theodor Haraldsson, Robert Gustafsson, Jennie Silfverhjelm, Kim Sulocki, Hedda Stiernstedt, Olle Sarri, Henrik Hjelt
Regi: Patrik Forsberg

12-åriga Mariana och hennes styvbror Marcus hamnar ombord på en hemmabyggd raket. Bakom raketbygget står Albert, en lätt galen vetenskapsman, och hans hjälpreda Lemming, en talande lämmel.
Tillsammans ger sig den osannolika kvartetten ut på en fartfylld resa bakåt i tiden för att hindra en raket-olycka som tog livet av Alberts stora kärlek Lisa. Men för att lyckas måste man först stoppa en gigantisk asteroid på väg rakt mot jorden.
Resan tar våra udda hjältar till Mars, genom svarta hål och 65 miljoner år bakåt i tiden innan de fyra astronauterna ställs inför ett avgörande val: Ska de rädda jorden eller Alberts stora kärlek?
"Rymdresan" är ett familjeäventyr i ljusets hastighet om vänskap, vetenskap och vikten av att tro på sig själv.

Psykos i Stockholm

Söndag 4 oktober kl 19:00  

Pris: 100 kr

Drama
Ålder: 11 år
Tid:  1 tim 40 min


Skådespelare: Josefin Neldén, Josefine Stofkoper
Regi: Maria Bäck

En mamma och hennes dotter är på väg till Stockholm för att fira dotterns 14­-årsdag. Redan på tåget börjar mamman uppföra sig konstigt och dottern befarar att ännu en psykos är på väg att ta hennes mamma i besittning. Trots tecknen försöker de genomföra semestern som planerat. När mammans tillstånd trappas upp blir dottern lämnad ensam och får under några magiska dagar och nätter utforska Stockholm på egen hand.

Psykos i Stockholm är ett förhöjt drama om en fantastisk och villkorslös mor­ och dotterrelation.

 

Nelly Rapp: Monsteragent

Tisdag 27 oktober kl 15.00

Biljettpris 80 kr

 
Familj

Ålder: ej fastställd
Tid: ej fastställd

Skådespelare: Matilda Gross, Johan Rheborg, Marianne Mörck, Björn Gustafsson, Lily Wahlsteen
Regi: Amanda Adolfsson

Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott - han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.