Bohemian Rhapsody

Söndag 18 november kl 19.00

Biljettpris 80 kr

 

Biografi, Drama, Musik
Från: ej fastställd
Tid: 2 tim 15 min

Skådespelare: Rami Malek, Mike Myers, Joseph Mazzello, Ben Hardy, Aidan Gillen
Regissör: Bryan Singer

BOHEMIAN RHAPSODY är en hyllning till Queen, deras musik och enastående sångare Freddie Mercury, som trotsade stereotyperna, rev upp konventionerna och blev en av världens mest älskade underhållare. Filmen följer bandets explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Mercuys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpar mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag.

Lyrro - Ut och invandrarna

Söndag 21 oktober kl 19.00
Söndag 4 november kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Komedi
Åldersgräns: 11 år
Längd: 1 tim 30 min
Skådespelare: Peter Dalle, Suzanne Reuter, Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Björn Gustafsson, Nour El Refai
Regissör: Peter Dalle

Borta bra men hemma bäst? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. Lyrro – Ut och invandrarna är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort?

 

 

Halvdan Viking

Fredag 2 november kl 15.00

Biljettpris: 60 kr

 

Familj

Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 40 min


Skådespelare: Peter Haber, Vilgot Hedtjärn, Ellinea Siambalis, Claes Månsson, Torkel Petersson, Joel Spira, Nina Zanjani
Regissör: Gustaf Åkerblom

Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn efter att hans pappa gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen "riktig" viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän. I närheten av Östbyn ligger Västbyn. De båda byarna har legat i fejd med varandra så länge man kan minnas och det är förbjudet att befinna sig på fel sida av älven som delar de två byarna. En dag i skogen möter Halvdan plötsligt den orädda kungadottern Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem. När Västbyn planerar ett anfall på Östbyn förstår vännerna att allt hänger på dem om det ska stoppas i tid. Men har de tillräckligt med mod och list för att göra det som krävs utan att ta till vapen?

Nötknäpparen och de fyra världarna     eng tal/sv text

Fredag 2 november kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Familjeäventyr, fantasy, äventyr

Ålder: ej fastställd
Tid:ej fastställd


Skådespelare: Keira Knightley, Morgan Freeman, Helen Mirren, Matthew Macfadyen, Mackenzie Foy, Eugenio Derbez, Miranda Hart, Jack Whitehall, Richard E. Grant, Ellie Bamber
Regissör: Lasse Hallström

Allt Clara önskar sig är en väldigt speciell nyckel som kan låsa upp en ask vilken innehåller en ovärderlig gåva. En gyllene tråd, som hon får på sin gudfar Drosselmeyers årliga julfest, leder henne till den eftertraktade nyckeln. Men nyckeln försvinner omedelbart in i en underlig och mystisk parallell värld. Där möter Clara soldaten Phillip, ett gäng möss och regenterna som härskar över tre av världarna: Land of Snowflakes, Land of Flowers och Land of Sweets. För att få tag i nyckeln måste Clara och Phillip bege sig till den olycksbådande fjärde världen som styrs av tyrannen Mother Ginger.

Spöket Laban - Världens snällaste spöke

Söndag 21 oktober kl 15.00

Biljettpris 40 kr

Barn

Ålder: Barntillåten
Tid: 45 min


Berättare: Maria Lundqvist
Regissör: Karin Nilsson, Lasse Persson, Per Åhlin

Lilla spöket Laban är inte riktigt som andra spöken, han är nämligen rädd för mörker. Han är världens snällaste spöke vilket inte är lätt när man ska skrämmas och vara läskig. Laban vill ju så gärna, och han gör sitt bästa för att kunna spöka lika bra som pappa, mamma och lillasyster Labolina. Sex animerade episoder med barnens favoritspöke Laban: Bara en till, Labans Picknick, Fladdermusungen, Mammas färger, Skuggan och Onkel Gast. Berättarröst är den kritikerrosade skådespelerskan Maria Lundqvist. Illustrationerna och teckningarna är skapade av den flerfaldigt prisbelönade Per Åhlin som bland annat gjort Karl-Bertil Jonssons julafton och Hundhotellet. Filmen hade premiär 2008.

A simple favor

Söndag 28 oktober kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Thriller, Crime, Mysterie

Ålder: 11 år
Tid: 1 tim 55 min


Skådespelare: Anna Kendrick, Blake Lively, Linda Cardellini, Jean Smart, Rupert Friend
Regissör: Paul Feig

A SIMPLE FAVOR centrerar kring Stephanie (Anna Kendrick), en mammabloggare som försöker avslöja sanningen bakom hennes vän Emilys (Blake Lively) plötsliga försvinnande från deras lilla stad. Stephanie försöker finna ut vad som hänt, tillsammans med Emilys man Sean (Henry Golding), i denna snygga thriller fylld av vändningar och svek, hemligheter och avslöjanden, kärlek och lojalitet, mord och hämnd.

Smallfoot

Söndag  14 oktober kl 15.00 (sv tal)
Biljettpris 60 kr

Animerat, Äventyr, familj

Ålder: barntillåten
Tid: 1 tim 35 min

Regi: Karey Kirkpatrick, Jason Reisig

Nu vänds den legendariska myten om Bigfoot upp-och-ner när den unga och energiska Yetin plötsligt hittar något som han inte trodde existerade, en människa! Nyheten kring denna "smallfoot" ger honom berömmelse och kanske finns det nu en chans att få flickan i hans drömmar. Men samtidigt skapar nyheten kaos i det lilla Yeti-samhället över vad mer som kan tänkas gömma sig där ute i den stora vida världen, bortom deras egna lilla snötäckta by. Smallfoot är berättelsen om vänskap, mod och lyckan över att upptäcka nya ting! Det här blir yeti-kul!

MARATONNATTEN: Venom

Lördag 27 oktober kl 22.00

Biljettpris 80 kr eller Maratonpass

Action, Science Fiction, Skräck

Ålder: 15 år
Tid: 1 tim 50 min


Skådespelare: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor
Regissör: Garth Davis

En av Marvels största, mest komplexa karaktärar äntrar scenen när journalisten Eddie Brock (Tom Hardy) blir värd för den utomjordiska symbioten Venom. Eddie har länge försökt avslöja den ökände grundaren av Life Foundation, geniet Carlton Drake - en besatthet som förstört hans karriär och förhållandet med flickvännen Anne Weying. När han undersöker ett av Drakes experiment, förenas utomjordingen Venom med Eddies kropp, och plötsligt har han otroliga superkrafter och förmågan att göra i stort sett vad han vill. Förvriden, mörk, oförutsägbar och driven av raseri, tvingar Venom Eddie att kämpa för kontrollen över de farliga egenskaperna, vars styrka är både skrämmande och berusande. När Eddie och Venom behöver varandra, blir föreningen allt starkare. Var slutar Eddie och var börjar Venom?

MARATONNATTEN: Hell Fest

Söndag 28 oktober kl 00.15

Biljettpris 80 kr eller Maratonpass

Skräck

Ålder: 15 år
Tid: 1 tim 30 min


Skådespelare: Amy Forsyth, Reign Edwards, Bex Taylor-Klaus
Regissör: Gregory Plotkin

En maskerad seriemördare förvandlar Hell Fest, en nöjespark med skräcktema, till sin egen personliga lekplats och börjar mörda framför folkmassan. Publiken tror först att det är en del av showen och förstår inte att det fasansfulla som utspelar sig framför deras ögon är på riktigt. Morden blir fler och snart börjar mördaren förfölja och terrorisera en grupp vänner, som alla måste kämpa för att överleva natten.

Unga Astrid

Söndag  7 oktober kl 15.00

Biljettpris 80 kr

 

Biografi, Drama

Ålder: 7 år
Tid: 2 tim


Skådespelare: Alba August, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Trine Dyrholm, Björn Gustafsson
Regissör: Pernille Fischer Christensen

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta. Unga Astrid är en fri tolkning av händelser i Astrid Lindgrens tidiga liv.

Gräns

Söndag 11 november kl 19.00

Pris 80 kr

Thriller, drama

Åldersgräns: 15 år
Tid: 1 tim 50 min

Skådespelare: Eva Melander, Eero Milonoff
Regissör:  Ali Abbassi

Handlingen i Gräns kretsar kring tullpolisen Tina, som har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon försöker dölja något. Ryktet om hennes skicklighet sprider sig inom poliskåren och hon anlitas för att hitta bevis mot en liga med omfattande kriminell verksamhet. Men när den mystiske Vore kliver av färjan så tvekar hon för första gången på sina känslor. Tina anar att Vore döljer något, men kan inte sätta fingret på vad. De attraheras av varandra, men när hon lär känna honom inser hon samtidigt att hela hennes liv är baserat på en enda stor lögn. Precis som Vore så hör Tina inte hemma i den här världen. Nu måste hon välja: fortsätta med sin livslögn eller omfamna den skrämmande sanningen om vem hon egentligen är.

MARATONNATTEN: Johnny English strikes again

Lördag  27 oktober kl 18.00

Biljettpris 80 kr eller Maratonpass

 

Action, Äventyr, Komedi

Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 30 min


Skådespelare: Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko, Emma Thompson, Jake Lacy
Regissör: David Kerr

JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN är den tredje delen i den underhållande serien om Johnny English. Rowan Atkinson återvänder som den mycket älskade men otursdrabbade hemliga agenten. Det nya äventyret börjar när en cyberattack avslöjar identiteten på alla agenter i Storbritannien, och gör den pensionerade Johnny English till underrättelsetjänstens sista hopp och djupdyker i att hitta superhackern. Som en man med få färdigheter och analoga metoder måste Johnny English övervinna den moderna tekniken för att lyckas med detta uppdrag.

Christoffer Robin och Nalle Puh

Onsdag 31 oktober kl. 15.00

Biljettpris: 60 kr

Komedi, Animerad film, Äventyr
Ålder: 7 år
Längd: 1 tim 25 min

Skådespelare: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Chris O'Dowd, Toby Jones, Peter Capaldi, Jim Cummings
Regissör: Marc Forster

I denna spelfilm har Christoffer Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, blivit vuxen. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och nu måste hans barndomsvänner, Nalle Puh, Nasse, Ior och Tiger, ge sig ut i vår värld för att hjälpa Christoffer Robin hitta tillbaka till den omtänksamme och lekfulle lille pojken som fortfarande finns inom honom.

 

Book club

Söndag 14 oktober kl 19.00

Biljettpris 80 kr

 

Komedi
Ålder: Barntillåten
Tid: 1 tim 45 min

Skådespelare: Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen, Mary Steenburgen, Andy Garcia, Don Johnson, Alicia Silverstone, Craig T. Nelson, Richard Dreyfuss
Regissör: Bill Holderman

Diane (Diane Keaton) är nybliven änka efter 40 års äktenskap. Vivian (Jane Fonda) njuter av män utan att ha några tankar på vidare relation. Sharon (Candice Bergen) försöker fortfarande komma över en skilsmässa sedan ett årtionde. Carols (Mary Steenburgen) äktenskap går på tomgång efter 35 år. Denna hysteriska film handlar om fyra kvinnor i en livslång vänskap vars liv vänds upp och ner när deras bokklubb bestämmer sig för att läsa "Femtio nyanserna av grått". Från att upptäcka ny romantik till att återuppliva gamla flammor, inspirerar de varandra för att göra nästa kapitel i sina liv till det bästa kapitlet.

Pettson och Findus - Findus flyttar hemifrån

Söndag 18 november kl 15.00

Biljettpris 60 SEK

 

Barn

Ålder: Barn tillåten
Längd: 1 tim 20 min

Svenska röster: Dan Ekborg, Dorothea Norling, Allan Svensson m fl.
Regissör: Ali Samadi Ahadi

Findus hoppar runt i sin nya säng varje natt så att stackars Pettson inte kan sova. För att få lite ro bygger Pettson ett hopp-och-lekrum till Findus ute i uthuset bredvid. Det visar sig att Findus älskar sitt nya rum och firheten det ger så mycket att han bestämmer sig för att flytta tdit permanent. Det var inte riktigt vad Pettson hade tänkt sig. Pettson blir ledsen och ser framför sig ett väldig ensamt liv utan sin trogne vän. Findus, som gillar att bo själv måste nu komma upp något som kan muntra upp Pettson.

 

 

Peppermint

Söndag 7 oktober kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Action, Thriller

Från: 15 år
Längd: 1 tim 40 min

Skådespelare: Jennifer Garner, Michael Mosley, John Gallagher Jr.
Regissör:  Pierre Morel

Peppermint är en action-thriller om den unga mamman Riely North (Jennifer Garner) som vaknar upp efter en tid i koma efter det att hon själv och hennes man och barn blivit beskjutna utanför ett nöjesfält. Hennes man och dotter mördades brutalt i attacken. När rättssystemet misslyckas i att sätta dit de som dödade Rileys familj bestämmer hon sig för att ta saken i egna händer. Hon drar sig tillbaka i flera år, starkt driven av en hämndlystnad och en vilja att skipa rättvisa, tränar hon hårt och börjar smida planen för att få fast mördarna. När hon skrider till verket arbetar hon metodiskt och effektivt och ligger alltid steget för såväl LAPD, FBI och de kriminella gängen, tills hon till slut skipar sin egen rättvisa mot de som dödade hennes familj.

Benny Andersson & Orsa Spelemän 30 år

Lördag 13 oktober kl 14:00  

Biljettpris 80 kr (inkl kaffe med dopp)

Musikdokumentär
Ålder: Barntillåten
tid: 50 min


 

Dokumentär av Anders Hanser där vi får följa Orsa Spelmän och Benny Andersson från den första repetitionen i Hansers sommarstuga 1987 till inspelningen av TV-programmet ”Moreus med mera” 2017.

 

Efter filmen serveras kaffe med dopp och Danslaget Alvargrimman uppträder till levande musik.

MARATONNATTEN: The girl in the spider´s web

Lördag 27 oktober kl 19.45

Biljettpris 80 kr eller Maratonpass

 
Drama, Thriller, Crime

Ålder: 15 år
Tid: 2 tim
Skådespelare: Claire Foy, Sverrir Gudnason, Stephen Merchant, Claes Bang, Mikael Persbrandt
Regissör: Fede Alvarez

Lisbet Salander, kultfiguren och huvudkaraktären från Stieg Larssons Milleniumserie, återvänder till vita duken i GIRL IN THE SPIDER'S WEB baserad på succéromanen med samma namn (svensk titel "Det som inte dödar oss") av David Lagercrantz som nu filmatiserats för första gången. Golden Globe-belönade Claire Foy från "The Crown" spelar den inåtvända och utstötta hackern.