FILMFROSSAN: BlacKkKlansman

Fredag 8 februari kl 22.15

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Drama, action
Från: 11 år
Tid: 2 tim 15 min

Skådespelare: John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier, Topher Grace, Robert John Burke, Japser Pääkönen
Regissör: Spike Lee

Från den visionära filmskaparen Spike Lee kommer nu den otroliga men sanna historien om en amerikanske hjälte. Det är tidigt 70-tal - en kaosartad tid kantad av slaget om medborgliga rättigheter. Ron Stallworth blir den första kriminalaren med afroamerikansk bakgrund på Colorado Springs-polisstation. Hans anställning välkomnas med skepticism och öppen hotfullhet av både kollegor och chefer. Helt orädd beslutar sig Stallworth för att göra sig ett namn och skapa förändring i samhället. Han ger sig djärvt ut på ett farligt uppdrag: att infiltrera och avslöja Ku Klux Klan. Förställd till rasist kontaktar Stallworth gruppen och snart blir han inbjuden i den innersta kretsen.

FILMFROSSAN: Britt-Marie var här

Fredag 8 februari kl 18.00

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Drama, Komedi
Åldersgräns: Barntillåten
Längd: 1 tim 35 min
Skådespelare: Pernilla August, Peter Haber, Olle Sarri, Anders Mossling, Malin Levanon, Vera Vitali, Mahmut Suvakci, Lance NcubeRegissör: Tuva Novotny

Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. Hon hamnar i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie tar över som tränare för byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva. Britt-Marie var här är årets stora feelgood-drama som filmatiseras efter ännu en succéroman av Fredrik Backman, författaren bakom En man som heter Ove. För regin står Tuva Novotny som därmed gör sin första svenska långfilm.

 

FILMFROSSAN: Röjar-Ralf kraschar internet (Sv tal)

Lördag 9 februari kl 09.00

Biljettpris: 60 kr eller Filmpass

 

Animerat, Äventyr, Komedi

Ålder: ej fastställd
Tid: 1 tim 50 min


Svenska röster: Magnus Roosmann, Carla Abrahamsen, Göran Gillinger och Anki Albertsson
Regissör: Phil Johnston, Rich Moore

I detta nya äventyr lämnar Ralf och Vanilja sin spelhall och beger sig in i den outforskade, vidsträckta och spännande internetvärlden, som kanske eller kanske inte kommer överleva Ralfs röjande. Bråkstaken Ralf och hans kompis Vanilja von Sockertopp, båda två från videospelsvärlden, sätter allt på spel när de ger sig ut på "world-wide-webben" för att leta reservdelar till Vaniljas videospel, Sockerkick. De visar sig vara svårare än de tror och tillsammans måste de ta hjälp av internets invånare för att hitta det de letar efter

Under en öppen himmel

Söndag 20 januari kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama

Ålder: 11 år
Tid: 1 tim 45 min

Skådespelare: Carey Mulligan, Jake Gyllenhaal, Ed Oxenbould, Bill Camp
Regissör: Paul Dano

Joe är en väluppfostrad och lågmäld 14-åring, han är enda barnet till Jeanette (Carrey Mulligan) och Jerry (Jake Gyllenhall), en hemmafru och ett golfproffs och de bor i en liten håla i Montana under 1960-talet. Vid gränsen till Kanada pågår en okontrollerad skogsbrand och när Jerry förlorar sitt jobb på golfklubben, förlorar han även fotfästet och bestämmer sig för att lämna sin fru och son för att åka och hjälpa till att släcka branden. Joe blir tvungen att växa upp väldigt snabbt och han får se sin mamma kämpa med sitt liv, hon förändras mer och mer och inleder en affär med en äldre man. Skådespelaren Paul Dano gör en imponerande regidebut och tillsammans med Zoe Kazan har han även skrivit manus, efter en roman av Richard Ford med samma namn. Carey Mulligan levererar sin finaste rollprestation av en komplex kvinna vars självbestämmande och egenintresse stör värderingarna och förväntningarna av en 1960-tals kärnfamilj.

Sagoland

Söndag 20 januari kl 15.00

Biljettpris 40 kr

Barn, Knatte

Ålder: Barntillåten
Tid: 30 min

Regissör: Jonas Forsman, Jonas Lindman, Jöns Mellgren, Nima Yousefi, Oskar Gullstrand

Fantasifullt och filosofiskt för de allra yngsta. Tre fristående filmer, Månulvarna, Roboten och Valen och Sigrid och Natten, som tar upp ämnen som stora känslor och etiska dilemman.

FILMFROSSAN: Den 12:e mannen

Lördag 9 februari kl 17.30

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Drama, krig

Ålder: 15 år
Tid: 2 tim 15 min


Skådespelare: Thomas Gullestad, Jonathan Rhys Meyers, Mads Sjøgren Pettersen, Marie Blokhus
Regissör: Harald Zwart

Året är 1943 i Tromsø, högt upp i Norge. På en fiskebåt gömmer sig tolv norska motståndsmän när de plötsligt överraskas av tyska soldater. Striden är snabbt över och männen oskadliggörs. Alla utom en. Barfota, skottskadad och genomvåt lyckas Jan Baalsrud undkomma i den hänsynslösa och iskalla terrängen. Med Gestapo i hälarna flyr Baalsrud mot Sverige i en jakt som varar i dagar, veckor och slutligen månader, samtidigt som ryktet om hans hjältemod sprids över bergen och gör honom till en symbol för motståndet mot nazisterna. Den 12:e mannen bygger på en sann historia och är en av de mest fantastiska överlevnadshistorierna som ägde rum under andra världskriget.

FILMFROSSAN: Bumblebee

Lördag 9 februari kl 15.15

Biljettpris 60 kr eller Filmpass

Action, Äventyr, Sci-Fi

Ålder: 11 år
Tid: 1 tim 55 min

Skådespelare: Hailee Steinfeld, John Cena, Pamela Adlon
Regissör: Travis KnightRegi: Karey Kirkpatrick, Jason Reisig

Transformers är tillbaka, året är 1987. Bumblebee är på flykt och tar skydd på ett skrotupplag i en liten kalifornisk strandstad, där den unga flickan Charlie, en osäker tonåring, hittar den stridsärrade och skadade Bumblebee.

FILMFROSSAN: Mary Queen of Scots

Söndag 10 februari kl 11.45

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Biografi, Drama

Ålder: ej fastställd
Tid: 2 tim 5 min


Skådespelare: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle, David Tennant, Guy Pearce
Regissör:  Josie Rourke

MARY QUEEN OF SCOTS utforskar den karismatiska Mary Stuarts turbulenta liv. Efter att ha krönts till Frankrikes drottning vid 16 års ålder och blivit änka vid 18, vägrar Mary att gifta om sig. Istället återvänder hon till hemlandet Skottland för att återta tronen. Men Skottland och England styrs nu med järnhand av Elizabeth I. "Systrarna" betraktar varandra med fasa och fascination. Som rivaler både i kärlek och makt, och som kvinnliga regenter i en patriarkal värld, måste de bestämma hur de vill spela spelet om giftermål kontra självständighet. Fast besluten att härska som mer än bara en galjonsfigur försöker Mary återta tronen och hotar därmed Elizabeths överhöghet. Svek, uppror och konspirationer inom det egna hovet äventyrar dem båda och historiens gång förändras för alltid.

FILMFROSSAN: Escape room

Lördag 9 februari kl 22.30

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Action, Thriller, Skräck

Ålder: ej fastställd
Tid: ej fastställd

Skådespelare: Taylor Russell, Deborah Ann Woll, Tyler Labine, Logan Miller
Regissör: Adam Robitel

ESCAPE ROOM är en psykologisk thriller om sex främlingar som befinner sig i omständigheter helt utanför deras kontroll och måste använda all sin tankekraft för att hitta ledtrådar eller dö.

Second Act

Söndag  27 januari kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Komedi, Romantik

Ålder: barntillåten
Tid: 1 tim 45 min


Skådespelare: Jennifer Lopez, Leah Remini, Vanessa Hudgens, Treat Williams, Milo Ventimiglia
Regissör: Peter Segal

Jennifer Lopez spelar Maya som är 40, jobbar på en stormarknad och är frustrerad över de drömmar och mål med livet hon aldrig lyckats uppfylla. Men så får hon chansen att återuppfinna sig själv med hjälp av ett fejkat CV och ett alter ego, för bevisa att man inte behöver en collegeutbildning för att lyckas i livet, och att det aldrig är för sent för att börja om.

FILMFROSSAN: A star is born

Fredag 8 februari kl 19.45

Pris 80 kr eller Filmpass

Drama, Musik

Åldersgräns: 7 år
Tid: 2 tim 15 min

Skådespelare: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos
Regissör: Bradley Cooper

Oscarsnominerade Bradley Cooper både regisserar och spelar huvudrollen i A STAR IS BORN där vi får möta musikern Jack Maine som blir förälskad i den kämpande artisten Ally. Hon har precis gett upp drömmen om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av Jack som hjälper henne in i rampljuset. Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart så håller deras relation på att rasera - samtidigt som Jack kämpar mot sina inre demoner...

FILMFROSSAN: The Mule

Söndag  10 februari kl 16.30

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Drama, Crime

Ålder: 11 år
Tid: 1 tim 55 min


Skådespelare: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Peña, Dianne Wiest, Andy Garcia
Regissör: Clint Eastwood

Earl Stone (Clint Eastwood), en fattig och ensam man i 80-årsåldern, blir erbjuden ett jobb som chaufför. Det låter enkelt, men vad Earl inte vet är att han precis har tagit jobbet som knarkkurir åt den mexikanska kartellen. Han gör det bra - så bra att han får större leveranser och blir tilldelad en handler. Han är dock inte den enda som håller koll på Earl då han också hamnat på den hårdföre DEA-agenten Colin Bates (Bradley Cooper) radar. Även om pengar inte längre är ett problem så börjar så småningom hans tidigare misstag göra sig påminda, och det är osäkert om han hinner ställa allt tillrätta innan polisen eller kartellens torpeder hinner ikapp honom.

FILMFROSSAN: Mamma Mia! Here we go again

Söndag 10 februari kl 18.45

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

 

          

Musikal

Från: Barntillåten
Tid: 1 tim 55 min

Skådespelare:  Meryl Streep, Julie Walters, Christine Baranski, Amanda Seyfried, Dominic Cooper, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Colin Firth
Regi:  Ol Parker

Tio år efter Mamma Mia! The Movie återvänder vi till den grekiska pärlan Kalokairi i en ny musikalfilm med nya låtar baserade på ABBAs låtskatt. Mamma Mia! Here We Go Again tar oss tillbaka till det förflutna för att berätta historien om hur allt blev som det blev. Nya stjärnskottet Lily James (Baby Driver, Darkest Hour) axlar huvudrollen som unga Donna.

 

 

 

FILMFROSSAN: Hereditary

Lördag 9 februari kl 00.45

Biljettpris: 80 kr eller Filmpass

Skräck
Ålder: 15 år
Längd: 2 tim 5 min

Skådespelare: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro
Regissör: Ari Aster

En kvinna som försöker komma över sin moders död börjar sakta misstänka att det något ondskefullt håller på att hända med hennes dotter. Eller hennes son. Eller i henne själv…

 

FILMFROSSAN: Guernseys litteratur- och potatisskalspajsällskap

Lördag 9 februari kl 11.15

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Drama, romantik
Ålder: 11 år
Tid: 2 tim 5 min

Skådespelare: Lily James, Michiel Huisman, Glen Powell, Jessica Brown Findley, Katherine Parkinson, Matthew Goode, Tom Courtenay, Penelope Wilton
Regissör: Mike Newell

London, 1946. Den karismatiske författaren Juliet får ett brev från en medlem av en mystisk litteraturklubb startad på den tidigare nazi-ockuperade ön Guernsey. Nyfiken på vilka som ligger bakom brevet bestämmer hon sig för att besöka ön. Där möter hon de härligt excentriska medlemmarna i Guernseys litteratur- och pottatiskalspajssällskap, inklusive Dawsey, den lite mystiska men fascinerande mannen som skrivit brevet. Allteftersom krigstidens hemligheter uppenbaras blir Juliet alltmer fäst vid ön, bokklubben och Dawsey vilket kommer att förändra hennes liv för alltid.

FILMFROSSAN: Ploey - ett vinteräventyr

Söndag 10 februari kl 10.00  (Svenskt tal)

Biljettpris 60 kr eller Filmpass

 

Animerat, Familj, Äventyr

Ålder: 7 år
Längd: 1 tim 25 min

Svenska röster: Malte Lessing, Anders Öjebo, Frank Dorsin m fl
Regissör: Árni Ásgeirsson

Den isländska vintern närmar sig. För strandpiparna har tiden för att flyga söderut kommit. Men Ploey vet missar avfärden och blir ensam kvar. Han bestämmer sig då för att gå över ”islandet”, i hopp om att nå den mytomspunna dal som sägs vara bevarad från kylan: Paradisdalen. Under sin resa blir han vän med den majestätiska fågeln GIRON, vars ståtliga vingar en gång skadats av SHADOW, ett otäckt rovdjur. De två följeslagarna får använda sin nyfunna vänskap och sitt starkaste mod för att övervinna farorna med den arktiska vintern så att Ploey äntligen får återse sin familj.

 

 

FILMFROSSAN: Widows

Lördag 9 februari kl 20.00

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

Drama, Thriller, Crime

Från: 15 år
Längd: 2 tim 10 min

Skådespelare: Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elisabeth Debicki, Cynthia Erivo, Colin Farrell, Daniel Kaluuya, Robert Duvall, Liam Neeson
Regissör:  Steve McQueen

Från den Oscarbelönade regissören Steve McQueen ("12 Years a Slave") och bästsäljande författaren Gillian Flynn ("Gone Girl") kommer nu en spännande och mörk thriller om kriminalitet, passion och korruption i nutida Chicago. WIDOWS är berättelsen om fyra kvinnor utan något gemensamt förutom skulden deras döda män lämnat efter sig. Konflikten trappas upp när kvinnorna går ihop för att trygga sin framtid...

FILMFROSSAN: Swing it, magistern!

Lördag 9 februari kl 13:30  

GRATIS inträde

Musikalisk komedi
Ålder: Barntillåten
Tid:  1 tim 30 min


Skådespelare: Adolf Jahr, Alice Babs, Thor Modéen
Regissör: Schamyl Bauman 

"Det var en gång en skola med en lärare i sång" -- så börjar både filmen och den schlager som gett den dess titel. Den nye sångläraren, lektor Bergman, i den privata samskola, där Agda Löfbeck är rektorskan, håller på att pröva elevernas sångröster. Den 16-åriga Inga Danell kan när det blir hennes tur inte låta bli att sjunga en swingmelodi och det gör hon så medryckande att både läraren och hela klassen faller in i sången. Då står plötsligt den stränga rektorskan i dörren, och det blir snabbt slut på sjungandet.

 

FILMFROSSAN: First man

Söndag 10 februari kl 14.00

Biljettpris 80 kr eller Filmpass

 
Biografi, Drama

Ålder: 11 år
Tid: 2 tim 20 min


Skådespelare:  Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Patrick Fugit, Ciarán Hinds, Ethan Embry, Shea Whigham, Corey Stoll, Pablo Schreiber
Regissör: Damien Chazelle

Den spännande historien om hur NASA landsatte en man på månen. Filmen utspelas under åren 1961-1969 med fokus på astronauten Neil Armstrong – den förste som gick på månen. First Man är baserad på boken med samma titel av James R. Hansen. Vi får komma nära Armstrong och de uppoffringar han gjorde för att kunna utföra ett av historiens farligaste uppdrag.