Bohemian Rhapsody

Söndag 18 november kl 19.00

Biljettpris 80 kr

 

Biografi, Drama, Musik
Från: ej fastställd
Tid: 2 tim 15 min

Skådespelare: Rami Malek, Mike Myers, Joseph Mazzello, Ben Hardy, Aidan Gillen
Regissör: Bryan Singer

BOHEMIAN RHAPSODY är en hyllning till Queen, deras musik och enastående sångare Freddie Mercury, som trotsade stereotyperna, rev upp konventionerna och blev en av världens mest älskade underhållare. Filmen följer bandets explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Mercuys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpar mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag.

Lyrro - Ut och invandrarna

Söndag 4 november kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Komedi
Åldersgräns: 11 år
Längd: 1 tim 30 min
Skådespelare: Peter Dalle, Suzanne Reuter, Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Björn Gustafsson, Nour El Refai
Regissör: Peter Dalle

Borta bra men hemma bäst? Nej, det stämmer nog inte riktigt - och har nog aldrig gjort. Lyrro – Ut och invandrarna är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort?

 

 

Colette

Söndag 25 november kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama

Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 50 min


Skådespelare: Keira Knightley, Dominic West, Denise Gough, Fiona Shaw, Eleanor Tomlinson
Regissör: Wash Westmoreland

Få har chockat sin samtid som Colette under förra seklets början. Hon bryter sig fri från alla tidens konventioner - lever med såväl kvinnor som män, skriver frispråkiga böcker, uppträder i erotiska tablåer. Tjugo år gammal gifter hon sig med bokförläggaren Willy, som snart upptäcker sin intelligenta hustrus författartalang. Att skriva under eget namn går inte för sig för en kvinna, så Willy tar åt sig äran av Colettes första bok om unga Claudine och tvingar henne att skriva fler. Willy och Colette är snart Paris mest omsusade kändispar, som delar samma älskarinna medan Colette beskriver deras eskapader i Claudine-böckerna. När hon inleder en skandalös relation med den kostymklädda markisinnan de Belbeuf blir det början till hennes verkliga frigörelse. Nu ska alla få veta vem som egentligen skrivit böckerna som tagit Frankrike med storm! Willy, som vägrar släppa kontrollen över Colettes författarskap, inser inte att han mäter sig med en av den nya tidens mest beslutsamma kvinnor.

Gräns

Söndag 11 november kl 19.00

Pris 80 kr

Thriller, drama

Åldersgräns: 15 år
Tid: 1 tim 50 min

Skådespelare: Eva Melander, Eero Milonoff
Regissör:  Ali Abbassi

Handlingen i Gräns kretsar kring tullpolisen Tina, som har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon försöker dölja något. Ryktet om hennes skicklighet sprider sig inom poliskåren och hon anlitas för att hitta bevis mot en liga med omfattande kriminell verksamhet. Men när den mystiske Vore kliver av färjan så tvekar hon för första gången på sina känslor. Tina anar att Vore döljer något, men kan inte sätta fingret på vad. De attraheras av varandra, men när hon lär känna honom inser hon samtidigt att hela hennes liv är baserat på en enda stor lögn. Precis som Vore så hör Tina inte hemma i den här världen. Nu måste hon välja: fortsätta med sin livslögn eller omfamna den skrämmande sanningen om vem hon egentligen är.

Kärlek på hjul

Söndag 2 december kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Komedi, Romantik
Ålder: Barntillåten
Tid: 1 tim 45 min

Skådespelare: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein
Regissör: Franck Dubosc

Jocelyn är en förförisk kvinnokarl som en dag låtsas vara rullstolsburen för att flörta med en ung personlig assistent. Hur kunde han föreställa sig att han istället skulle förälska sig i hennes syster, som faktiskt är rullstolsburen? Jocelyn har fångats i sitt egna falskspel. En komisk och galet romantisk pärla!

Pettson och Findus - Findus flyttar hemifrån

Söndag 18 november kl 15.00

Biljettpris 60 SEK

 

Barn

Ålder: Barn tillåten
Längd: 1 tim 20 min

Svenska röster: Dan Ekborg, Dorothea Norling, Allan Svensson m fl.
Regissör: Ali Samadi Ahadi

Findus hoppar runt i sin nya säng varje natt så att stackars Pettson inte kan sova. För att få lite ro bygger Pettson ett hopp-och-lekrum till Findus ute i uthuset bredvid. Det visar sig att Findus älskar sitt nya rum och firheten det ger så mycket att han bestämmer sig för att flytta tdit permanent. Det var inte riktigt vad Pettson hade tänkt sig. Pettson blir ledsen och ser framför sig ett väldig ensamt liv utan sin trogne vän. Findus, som gillar att bo själv måste nu komma upp något som kan muntra upp Pettson.

 

 

Robin Hood

Söndag 9 december kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Äventyr, Action

Från: 11 år
Längd: 1 tim 55 min

Skådespelare: Taron Egerton, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn, Jamie Dornan, Eve Hewson
Regissör: Otto Bathurst

Ett nytt fräscht visuellt och actionfyllt äventyr av den klassiska berättelsen om Robin Hood. I den stjärnspäckade ensemblen ser vi Taron Egerton (Kingsman, The Secret Service) som Robin Hood, Jamie Foxx (Django Unchanged, Baby Driver) som Little John, Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey) som Will Scarlet, Eve Hewson (Spionernas bro) som Maid Marian och Ben Mendelsohn (Rouge One) som den ondskefulla Sheriffen av Nottingham.

Nothing like a Dame

Söndag 9 december kl 15:00  

Biljettpris 80 kr

Dokumentär
Ålder: Barntillåten
Tid:  1 tim 25 min


 

Fyra nobla damer, tillika skådisgiganter: Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright och Maggie Smith. I Notting Hill-regissören Roger Michells gemytliga Nothing Like a Dame bjuds vi in till ett hjärtligt samtal mellan fyra av de största stjärnorna, om karriärer fyllda av anekdoter och insikter, och en vänskap som sträckt sig över ett halvt sekel.