The Bookshop

Söndag 30 december kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama
Från: 7 år
Tid: 1 tim 55 min

Skådespelare:  Emily Mortimer, Bill Nighy, Hunter Tremayne, Patricia Clarkson
Regissör: Isabel Coixet

England 1959. I en liten konservativ brittisk kuststad bestämmer sig Florence Greed att gå emot den artiga men samtidigt skoningslösa lokalbefolkningen och öppna stadens första och enda bokhandel. Lokalen som hon väljer är Old House, ett övergivet hus mitt i staden som enligt rykten sägs spöka, dessutom har den inflytelserika fru Gamart planer att bygga en konsthall i just det huset.

Holmes & Watson

Söndag 6 januari kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Komedi, Äventyr
Åldersgräns: ej fastställd
Längd: ej fastställd
Skådespelare: Will Ferrell, John C. Reilly, Ralph Fiennes, Rebecca Hall, Hugh Laurie
Regissör: Etan Cohen

Komedi med Will Ferrell och John C Reilley som den klassiska detektiven Sherock Holmes och hans medhjälpare Watson.

 

 

Welcome to Marwen

Söndag 20 januari kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama, komedi

Ålder: ej fastställd
Tid: 1 tim 55 min

Skådespelare: Steve Carell, Leslie Mann, Diane Kruger, Merritt Wever, Janelle Monáe, Eiza González, Gwendoline Christie, Leslie Zemeckis, Neil Jackson
Regissör: Robert Zemeckis

Oscar-belönade filmskaparen Robert Zemeckis (FORREST GUMP, FLIGHT, CAST AWAY) regisserar Steve Carell i den rörande och sanna historien om hur en slagen man upptäcker hur fantasin kan läka en trasig själ. Zemeckis har även skrivet filmens manus tillsammans med Caroline Thompson. Filmen är baserad på Jeff Malmbergs rosade dokumentärfilm "Marwencol" från 2010

Sagoland

Söndag 20 januari kl 15.00

Biljettpris 40 kr

Barn, Knatte

Ålder: Barntillåten
Tid: 30 min

Regissör: Jonas Forsman, Jonas Lindman, Jöns Mellgren, Nima Yousefi, Oskar Gullstrand

Fantasifullt och filosofiskt för de allra yngsta. Tre fristående filmer, Månulvarna, Roboten och Valen och Sigrid och Natten, som tar upp ämnen som stora känslor och etiska dilemman.

Lyckligare kan ingen vara

Annandag Jul 26 december kl 19.00
Torsdag 3 januari kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Komedi, Romantik

Ålder: Barntillåten
Tid: 1 tim 50 min


Skådespelare: David Hellenius, Helena af Sandeberg, Kjell Bergqvist, Sanna Sundqvist, Adam Lundgren, Celie Sparre, Filip Berg, Dilan Gwyn Monica Albornoz och Eagle-Eye Cherry.
Regissör: Staffan Lindberg

Lyckligare kan ingen vara kretsar runt fem par i olika generationer. Deras liv vävs samman av tillfälligheter men ibland genom mycket avsiktliga val där den gemensamma drivkraften är sökandet efter kärlek. Taxichauffören, Robert får av en slump en körning till en filminspelning. Där står Sofia, hans första stora kärlek som nu är hyllad skådespelerska och bor i New York. Gamla känslor blossar upp och Robert vet inte vilket ben han ska stå på. Roberts fru Josefin är inte längre lycklig i sitt äktenskap. En oskyldig flirt leder henne till att kasta ut Robert, men är det verkligen det hon vill? Bloggerskan Ebba är höggravid och ligger i värkar hemma men vägrar lämna tv-sändningen av SM-finalen i ishockey. Slutligen tvingas hon att åka till sjukhuset där förvecklingar uppstår som barnmorskan Maria dras in i. Maria blir kär i mannen hon precis skällt ut under Ebbas förlossning, men har svårt att visa sina känslor. Hon fattar ett beslut som komplicerar hennes tillvaro på samma sätt som det alltid gör när hon blir kär. Runt kvarteren på söder promenerar pensionären Ulf med sin hund Darwin. Med åren har han blivit tvär men har under ytan ett varmt hjärta. I tron om att den rätta ska dyka upp i livet har han förblivit ensam, men när Claudia som driver ett hunddagis dyker upp spirar känslorna.

Second Act

Söndag  27 januari kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Komedi, Romantik

Ålder: barntillåten
Tid: 1 tim 45 min


Skådespelare: Jennifer Lopez, Leah Remini, Vanessa Hudgens, Treat Williams, Milo Ventimiglia
Regissör: Peter Segal

Jennifer Lopez spelar Maya som är 40, jobbar på en stormarknad och är frustrerad över de drömmar och mål med livet hon aldrig lyckats uppfylla. Men så får hon chansen att återuppfinna sig själv med hjälp av ett fejkat CV och ett alter ego, för bevisa att man inte behöver en collegeutbildning för att lyckas i livet, och att det aldrig är för sent för att börja om.

Hunter Killer

Söndag 13 januari kl 19.00

Pris 80 kr

Action, thriller

Åldersgräns: 15 år
Tid: 2 tim

Skådespelare: Gary Oldman, Gerard Butler, Common , Michael Nyqvist
Regissör: Donovan Marsh

Den oprövade ubåtskapten Joe Glass söker i norra ishavet efter amerikansk ubåt i nöd, när han upptäcker en hemlig militärkupp mot den ryska presidenten, något som hotar världsordningen. Med sitt och sin besättnings liv på spel måste de ta sig igenom fiendens vatten och samtidigt samarbeta med en Navy Seal-trupp för att rädda presidenten och stoppa ett nytt världskrig.

Mary Poppins kommer tillbaka (Sv tal)

Söndag 30 december kl. 15.00

Biljettpris: 60 kr

Familjefilm, Fantasy, Musikal
Ålder: Barntillåten
Längd: 2 tim 10 min

Skådespelare: Emily Blunt, Meryl Streep, Emily Mortimer, Colin Firth, Angela Lansbury, Julie Walters, Ben Whishaw, Dick Van Dyke, Pixie Davies, Lin-Manuel Miranda
Regissör: Rob Marshall

Emelie Blunt är Mary Poppins, den praktiskt taget helt perfekta barnsköterskan med unika magiska färdigheter. Hon kan förvandla den tråkigaste uppgift till ett oförglömligt, fantastiskt äventyr. I den här helt nya uppföljaren kommer Mary Poppins tillbaka för att hjälpa nästa generation i Banks-familjen hitta den glädje som saknas i deras liv. Den gåtfulla barnsköterskan får hjälp av sin vän Jack (Lin-Manuel Miranda), en optimist som har till yrke att tända lamporna på Londons gator, och som sprider både ljus och glädje

 

The wife

Fredag 28 december kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama
Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 40 min

Skådespelare: Glenn Close, Jonathan Pryce, Max Irons, Christian Slater, Elizabeth McGovern, Harry Lloyd, Annie Stark
Regissör: Björn Runge

THE WIFE är, med sitt smarta och provokativa tonfall, en historia som bygger på en stundens uppenbarelse för Joan Castleman, som är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och i stället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog. THE WIFE avslöjar ett känt äktenskap som har nått bristningsgränsen.

Bamse och Dunderklockan

Annandag Jul 26 december kl 15.00

Biljettpris 60 SEK

 

Barn, Animerat

Ålder: Barntillåten
Längd: 1 tim

Svenska röster: Peter Haber m.fl.
Regissör: Christian Ryltenius

Ännu ett nytt härligt bioäventyr med Bamse och hans vänner intar biograferna. I denna film återser vi många karaktärer vi mött i de tidigare två filmerna och de tar oss med på ett spännande nytt äventyr både på land och till havs, där våra vänner möter nya typer och utmaningar. I Bamse och Dunderklockan måste Bamse lära sig något viktigt; att bara vara sig själv räcker mycket längre än man tror. Något som även Reinard Räv skulle må bra av att förstå.

 

 

Robin Hood

Söndag 9 december kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Äventyr, Action

Från: 11 år
Längd: 1 tim 55 min

Skådespelare: Taron Egerton, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn, Jamie Dornan, Eve Hewson
Regissör: Otto Bathurst

Ett nytt fräscht visuellt och actionfyllt äventyr av den klassiska berättelsen om Robin Hood. I den stjärnspäckade ensemblen ser vi Taron Egerton (Kingsman, The Secret Service) som Robin Hood, Jamie Foxx (Django Unchanged, Baby Driver) som Little John, Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey) som Will Scarlet, Eve Hewson (Spionernas bro) som Maid Marian och Ben Mendelsohn (Rouge One) som den ondskefulla Sheriffen av Nottingham.

Nothing like a Dame

Söndag 9 december kl 15:00  

Biljettpris 80 kr

Dokumentär
Ålder: Barntillåten
Tid:  1 tim 25 min


 

Fyra nobla damer, tillika skådisgiganter: Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright och Maggie Smith. I Notting Hill-regissören Roger Michells gemytliga Nothing Like a Dame bjuds vi in till ett hjärtligt samtal mellan fyra av de största stjärnorna, om karriärer fyllda av anekdoter och insikter, och en vänskap som sträckt sig över ett halvt sekel.