Phantom Thread

Söndag 11 mars kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama
Åldersgräns: ej fastställt
Längd: 2 tim 10 min
Skådespelare: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Camilla Rutherford, Vicky Krieps, Jane Perry
Regissör: Paul Thomas Anderson

PHANTOM THREAD utspelar sig i 1950-talets London, där den berömde klänningsmakaren Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) och hans syster Cyril (Lesley Manville) befinner sig i den brittiska modescenens centrum. De klär kungligheter, filmstjärnor, arvtagerskor och andra socitetslejon med exklusiva och distinkta plagg från The House of Woodcock. Kvinnorna passerar i snabb revy i Woodcocks liv, något som stillar den övertygade ungkarlens behov av både inspiration och sällskap. Men en dag möter han den unga och viljestarka Alma (Vicky Krieps) som snabbt blir både en inspirationskälla och älskarinna. Sakta men säkert börjar kärleken skapa revor i hans tidigare så välskräddade tillvaro.

 

 


The Post

Söndag 4 mars kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Thriller
Åldersgräns: 11 år
Längd: 1 tim 55 min
Skådespelare: Meryl Streep, Tom Hanks, Alison Brie, Matthew Rhys, Bradley Whitford, Bruce Greenwood
Regissör: Steven Spielberg

I juni 1971 tog New York Times, Washington Post och nationens stora tidningar modigt ställning för yttrandefrihet och rapporterade om The Pentagon Papers, den massiva mörkläggningen av regeringshemligheter som spände över fyra decennier och fyra amerikanska presidenter. Vid den tiden försökte Washington Post's Katherine Graham (Streep) fortfarande att hitta sin plats som landets första kvinnliga tidningsutgivare, och Ben Bradlee (Hanks), tidningens labila men drivna redaktör, försökte förbättra den kämpande tidningens rykte. Tillsammans bildade de två ett osannolikt lag, då de var tvungna att samarbeta och fatta det djärva beslutet att stödja The New York Times i deras försök att bekämpa Nixonadministrationen i deras exempellösa försök att begränsa yttrandefriheten (The First Amendment).

 

 

Ölands Filmvecka: Coco  

Onsdag  21 februari kl 15.00 (sv tal)
Biljettpris 60 kr

Onsdag  21 februari kl 19.00 (eng tal)
Biljettpris 80 kr

 

Animerat, Äventyr, Komedi, Familjl

Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 45 min


Svenska röster: Adrian Macéus, Jonas Malmsjö, Anders Öjebo, Rachel Mohlin, Eva Dahlgren
Regissör: Lee Unkrich, Adrian Molina

Miguel är en ung pojke som drömmer om att bli lika bra på gitarr som sin idol Ernesto de la Cruz, Mexikos mest berömda musiker. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker då ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas på ett både extraordinärt och överraskande sätt.

Ölands Filmvecka: The shape of water

Söndag 25 februari kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Drama, Fantasy, Romantik

Från: 15 år
Tid: 2 tim
Skådespelare: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Richard Jenkins
Regissör: Guillermo del Toro

Från den mästerlige berättaren Guillermo del Toro (Pan's Labyrint) kommer THE SHAPE OF WATER - en annorlunda saga som utspelar sig under kalla kriget i USA. Filmen handlar om den ensamma Elisa (Sally Hawkins) som jobbar på ett statligt laboratorium. En dag upptäcker hon och hennes kollega Zelda (Octavia Spencer) ett hemligstämplat experiment och hennes liv förändras drastiskt?

Ölands Filmvecka: Pelle Kanin

Torsdag 22 januari kl 15.00

Biljettpris 60 SEK

 

Animerat, Familj

Ålder: ej fastställt
Längd: ej fastställt

Svenska röster: Linus Wahlgren, Molly Sandén, Mimmi Sandén, Frida Sandén mfl
Regi: Will Gluck

Animerade filmen om Beatrix Potters klassiska berättelse om den upproriska kaninen Pelle som försöker smyga sig in i bondens grönsaksodling.