Utmärkelse till Mörbylånga Biografförening

Mörbylånga Biografförening fick den 28 maj, motta utmärkelsen Årets Bioprestation vid Filmdagarna i Leksand.

Biografkedjan Våra Gårdar arrangerar varje år filmdagar i Leksand för sina 50 medlemsbiografer och i år gick utmärkelsen Årets Bioprestation till Mörbylånga Biografförening. I motiveringen uppmärksammades bl a att såväl filmutbud, föreställningar som publikantalet stadigt har ökat och att det går att driva en liten bio framgångsrikt med ideella krafter. 2015 hade föreningen 72 visningar med totalt drygt 4100 besökare.

Förutom äran ingick en summa pengar i utmärkelsen.
Fantastiskt roligt att få uppmärksamhet och uppmuntran för allt jobb vi lägger ner, säger en glad Heléne Lunde, ordförande i föreningen. -Det här peppar oss ännu mer att fortsätta utveckla verksamheten. Snart sätter sommarbion igång med många bra filmer och i höst fortsätter vi med våra ”Jorden Runt”-filmer förutom det ordinarie programmet.
Leksand utmarkelse 2016

Bakre raden från vänster: Anette Hagman - maskinist, Anne Tordahl - biografvärd, Johanna Tuhfors - biografvärd, Johan Lunde - Valberedning, Anna Forsberg - biografvärd, Isak Holmdahl - biografvärd, Tina  - biografvärd, Viktoria Akthagen - biografvärd Helén Lunde - ordförande, Sebbe - maskot tilldelades priset Årets Bioprestation och Jan Söderström Rio Bio i Ockelbo tilldelades priset För utmärka insatser genom åren. Grattis till oss och Jan!
Foto: Leif Ekelund

Barnfilmsstafetten 2016 Klicka på bilderna för bildspel, bläddra med pilarna i sidorna

Mörbylånga Biografförening

Ibland får vi frågan om man måste vara medlem för att gå på föreställningarna, men det behöver man inte vara.

Alla är välkomna till våra visningar!


Ända sedan starten 1998 har kilometervis med film rullat genom Mörbylånga Biografförenings projektorer. Publiken har darrat av spänning, skrattat och gråtit, gripits och berörts, förfärats och förtjusats.
Vår förhoppning och ambition är att kunna fortsätta visa film i Mörbylånga många år framöver, och genom stöd från kommunen har vi sedan våren 2013 digital utrustning och går en spännande framtid till mötes. Vi kan nu visa film på premiärdagar och vi kan visa 3D filmer. Vi har fått ett större utbud av filmer då det är mindre kostsamt för filmbolagen att göra digitala kopior. Den analoga eran i Mörbylånga är förbi. 

Kom och njut av bra bild och ljud i Skansenskolans aula i Mörbylånga. Mycket bio för lite mindre pengar.

Vårt mål är inte bara att visa film – Mörbylånga Biografförening vill naturligtvis bidra till en levande bygd, där våra filmvisningar är ett komplement till det övriga kulturutbudet, och ett alternativ till mediebruset i hemmet. Vi hoppas att våra visningar kan vara en otvungen mötesplats för både gamla och unga, och bidra till en meningsfull fritid.

Vi visar film i Skansenskolans Aula en gång i veckan från september till maj. sedan ett par år tillbaka visar vi även sommarbio. Vi försöker hålla en så bred och aktuell repertoar som möjligt. Drama, action, komedi, thriller, tecknat….... vi hoppas alla ska hitta något.

Aktuellt program finns här på vår hemsida, samt affischeras i Mörbylånga med omnejd.

Vi är en ideell förening som med små medel driver biografverksamheten. Tillsammans med biljettintäkterna är medlemsavgiften en viktig inkomst och vi hoppas att även Du vill stödja oss. Lös medlemskap genom att betala till föreningens Bankgiro 5804-8604.

För att kunna visa film så kontinuerligt som möjligt ser vi gärna att vi blir fler aktiva medarbetare. Hör av Dig till oss på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om Du vill hjälpa till.

Varmt välkommen till vår förening!

Lös medlemskap genom att betala till föreningens Bankgiro 5804-8604.

Årsavgiften är: 
En person 50 :-
Familj 100:
Stödmedlemskap
eller valfritt högre belopp 100:-

Styrelse:
Befattning Namn
Ordförande Heléne Lunde
Kassör Maria D Ryberg
Maskinist Stefan Bergman
Maskinist Christina Herbertsdotter
Maskinist Anette Hagman
Ledamot Malin Wadin